GOTOVO svako od nas ima neku "svoju stanicu". Neke su usputne, neke prolazne, ali na sve, nažalost, čeka i ona "poslednja". Zato sam filmom koji ima upravo takav naslov, a snimljen je uglavnom na železničkoj stanici i u vozu, želeo da prikažem koliko je naš život prolazan, baš kao i kompozicije na šinama - kaže reditelj Dejan Ivanović kojem je ovo treći amaterski film snimljen sa glumcima-amaterima.

Radnja je smeštena u vreme Drugog svetskog rata, a publika prati dve porodice u malom, siromašnom mestu i to šta su sve ljudi spremni da žrtvuju zarad ljubavi prema bližnjima i otadžbini. Potpuno realistično, prikazani su i oni koji rat koriste da bi se obogatili.

Pročitajte još - “Kumova ženidba” hit u : Dejan je snimio film bez dinara, glumci pravo sa njive stali pred kamere (FOTO/VIDEO)

- Likovi su izmišljeni, ali će mnogi prepoznati silne neznane majke koje su postale samohrane jer su im muževi otišli na ratište. One su podnele najveći teret i to je dramski elemenat koji smo pokušali da ublažimo elementima komike - objašnjava Ivanović.

Odmah po premijeri, nagrada za najbolju žensku ulogu je dodeljena Snežani Miljić, najbolju mušku rolu je odigrao Zoran Đorđević, a za najboljeg glumca je proglašen Mihajlo Ivanović.

TRUD

IAKO je reč o amaterima, svi glumci koji su u filmu tumačili okupatore su govorili nemačkim jezikom, a da bi ovo ostvarenje mogli da pogledaju i osobe sa oštećenim sluhom, delo je - titlovano.