AUTOMOBIL "mercedes" u potpunosti je izgoreo u petak oko 3.30 na uglu ulice Svetozara Markovića i Sinđelićevog trga u centru Niša u požaru za koji se sumnja da je podmetnut, a vatra je zahvatila i automobil "hjundai" koji je bio parkiran pored njega, a kom je izgorela prednja strana. U požaru na sreću niko nije povređen.

- Niška policija je odmah po prijavi da na parkingu iza Narodnog pozorišta gori vozilo, izašla na mesto događaja. Požar je brzo lokalizovan i uviđajem je utvrđeno da se plamen sa automobila marke "mercedes" proširio na susedno vozilo "hjundai". Policija radi na utvrđivanju uzroka, a o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo - rekli su u PU Niš. Međutim u OJT Niš nisu imali informacije o tome kako je do požara došlo niti da li je on podmetnut, rečeno nam je samo da je naložen uviđaj i da se rezultati čekaju.

Kako nezvanično saznajemo, "mercedes" je najverovatnije poliven zapaljivom tečnošću pa upaljen, nakon čega je vatra buknula i zahvatila "hjundai".

PROČITAJTE I: ISTRAGA O PALjEVINAMA U NIŠU: Izgoreli automobili vlasnika lanca hotela


Novinari "Večernjih novosti" uspeli su da dođu do D. M., vlasnika zapaljenog "mercedesa", ali on nije hteo da razgovara o incidentu. Rekao je samo da nema ideju ko je mogao da zapali njegov auto i da ni na koga ne sumnja.

Komšije kažu da ih je nešto pre četiri sata probudila jaka eksplozija.

- Baš je grunulo, eksplozija je bila jaka, dan pre toga je u Nišu eksplodirala neka kasetna bomba pa sam pomislio da je opet nešto tako, međutim kad sam pogledao kroz prozor, video sam auto u plamenu - ispričao je komšija M. V.

Kako je dodao, auto pripada komšijama koji su se nedavno tu doselili sa detetom, a koji imaju privatnu firmu.


UČESTALO

Od početka juna ovo je četvrti slučaj u Nišu da su vozila gorela, ali uglavnom zbog kvara na instalacijama. Prošle godine u Nišu je izgorelo desetak automobila od kojih su neki pripadali niškim funkcionerima.