NAJEZDA ZMIJA NA JUGU SRBIJE: Troje u bolnici zbog ujeda otrovnica

I. M.

četvrtak, 13. 06. 2019. u 14:15

НАЈЕЗДА ЗМИЈА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Троје у болници због уједа отровница

Ilustracija / Depositphotos

U leskovačkoj bolnici se trenutno nalaze tri osobe na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, rekao je za JUGpress direktor te ustanove dr Nebojša Dimitrijević
LESKOVAC – Minule nedelje osoblju leskovačke Opšte bolnice javilo se šest pacijenata zbog ujeda zmija što je više u odnosu na isti period prošle godine, pa lekari apeluju na građane da budu oprezni tokom boravka u prirodi.

PROČITAJTE JOŠ - ŠARKA GA NAPALA I UJELA ZA PRST: Pokušao da je fotografiše, pa proveo šest dana u bolnici

Direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević kaže da se u tri slučaja radilo o ujedu zmije otrovnice i da je trenutno hospitalizovan jedan pacijent, a da su ostali pušteni na kućno lečenje.

- Nema razloga za zabrinutost jer su sve ambulante Doma zdravlja, pa i one najudaljenije od naše ustanove, snabdevene serumima protiv ujeda zmija otrovnica – poručio je dr Dimitrijević.

On je dodao da su se ujedi zmija dešavali u manje naseljenim delovima grada, a da je jednog pacijenta zmija ujela na planinskom putu iznad Vučja. Otrovnica se obmotala oko upravljača njegovog bicikla kojeg je ostavio kraj puta. Pošto je nije primetio, zmija ga je ujela za prst kada je podizao bicikl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Мома

13.06.2019. 16:01

Када идете кроз крај где има змија треба да правите буку стопалима а не да се шуњате.Ако вас змија чује на време она ће побећи.

Mile

13.06.2019. 21:27

@Мома - Zmije nikada prve ne napadaju čoveka, naprotiv one se plaše ljudi i gledaju da što pre pobegnu od njih! Ujedaju samo u samoodbrani kade nepažnjom naletite na njih jer to shvataju kao napad. To je primer ovog bicikliste iz članka koji nije primetio zmiju na biciklu.Inače u Srbiji postoji deset vrsta zmija ali su samo dve vrste otrovne, a to su poskok i šarka.

Ratko

27.07.2019. 16:58

Zato uvek kad primetim zmiju odmah je ubijem da nebi neko nastrado ko je neoprezan kao ovaj biciklista. te bestije trba ubijati ima ih ionako previse!