Loznica: Radionice umesto nastave

V.M.

10. 02. 2019. u 14:41

Лозница: Радионице уместо наставе

Foto: V.M.

Osnovna škola „Kadinjača“ u Loznici već četiri godine, u vreme zimskog raspusta, otvara širom vrata svojim, ali i učenicima drugih škola i predškolcima iz ovog grada i kraja
Loznica - Osnovna škola „Kadinjača“ u Loznici već četiri godine, u vreme zimskog raspusta, otvara širom vrata svojim, ali i učenicima drugih škola i predškolcima iz ovog grada i kraja, uzrasta od 6 – 16 godina, za rad u raznim, zanimljivim, atraktivnim i obrazovnim radionicama.

Škola najljubaznije prima i đake iz drugih krajeva Srbije, ali i rasejanja, koji se zatektnu u vreme zimskog raspusta u njihovom gradu. Broj učesnika radionica, pre četiri godine, počeo je sa 30, a ove zime ih je najmanje četvorustruko više.

Pročitaje još: Raspust u DKC: Počinju umetničke radionice

Radionice su otvorene od 10 – 13 časova i traju sat i po.

Ovo je, kako kažu u školi, mesto za druženje, sticanje novih drugara i drugarica, za zabavu, ali i razvijanje kreativnosti, sportskog duha, lepog ponašanja i opšte kulture.

U „slatkoj radionici“ se od fonda mase mesi i tanji oklagijama i oblikuju kolačići. U „Umetničkoj radionici“ mališani prave papirne kese, u likovnoj organizuju izložbe najlepših radova, a tu su i kviz takmičenja po prvi put.


Neki od đaka, po prvi put imaju priliku da u rukama drže mikrofon, uz profesionalno ozvučenje,pevaju uz karaoke. U fiskulturnoj sali se razvija ona maksima „U zdravom telu, zdrav duh“.


Sav materijal za radionice obezbeđuje škola, a jedino što moraju je da đaci da za ulazak u filskulturnu salu ponesu svoje patike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije