Zaboravni, vratite bicikle

V. ILIĆ

02. 11. 2018. u 06:13

Заборавни, вратите бицикле
Preduzeće iz Čačka apeluje na nesavesne sugrađane da vrate dvotočkaše, da ne bi bilo angažovani policija i sudski izvršitelji

S OBZIROM na to da ima Čačana koji i po duže od mesec dana zadržavaju bicikle iznajmljene od ovdašnjeg JP “Parking servis”, direktor Zoran Blagojević je na nesavesne apelovao da ih što pre vrate i omoguće servisiranje, te pripremu za narednu sezonu. U suprotnom će se, kaže, smatrati da su bicikli ukradeni, pa će biti angažovani i policija i sudski izvršitelji...

- Svima “zaboravnima” smo telefonirali i opomenuli ih, a oni listom poručuju da će ih sigurno vratiti. Ima i pojedinaca koji su sa zakašnjenjem doterali pozajmljeni bicikl i platili za sve dane koliko su bili u prekoračenju. To pokazuje da je cena iznajmljivanja bila i više nego povoljna - kaže Blagojević i objašnjava da je minula sezona zapravo bila deo pilot-projekta tokom kojeg se pokazalo da je ovo ipak dobar potez.

Jer, uprkos verovanju da mnogi Čačani već poseduju sopstvene bicikle, ispostavilo se da ih rado iznajmljuju čak i čitave porodice koje su namerile da ovako odu do Ovčar banje i nazad, na primer.


PROČITAJTE JOŠ - Najam "točka" kod kasarne

DRASTIČNO POSKUPLJENJE

Uz napomenu da će uslediti sveobuhvatna analiza dosadašnjih iskustava, a onda će konkretni predlozi biti prosleđeni Gradskom veću i lokalnoj skupštini, Zoran Blagojević pretpostavlja da će dogodine najam dvotočkaša biti drastično skuplji od dosadašnjih 120 dinara dnevno - upravo da bi se predupredilo predugo i neopravdano zadržavanje. U planu je da ovaj svojevrsni servis počne sa radom i na teritoriji Ovčara, te Atomske banje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije