Novi Sad: Za lečenje Teodore prikupili 7.000 evra

N. SUBOTIĆ

24. 05. 2016. u 21:35

Prvi "humani ponedeljak" na Štrandu protekao vrlo uspešno. Radnici "Zelenila" se odrekli jedne dnevnice - 600.000 dinara

Нови Сад: За лечење Теодоре прикупили 7.000 евра

NOVOSAĐANI, zajedno sa radnicima JKP "Gradsko zelenilo" i školskim drugovima Teodore Milić, učenice Srednje tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn", još jednom su dokazali da imaju ogromno plemenito srce.

U akciji "Humani ponedeljak", koju je prvi put u ovoj sezoni na gradskoj plaži Štrand organizovalo "Zelenilo", prikupljeno je 260.540 dinara.

Ulaz na Štrand se nije naplaćivao, a umesto ulaznica posetioci su ostavljali novac u kutije postavljene pored kapija. Odaziv Novosađana bio je ogroman, a tome je, kako navode u "Zelenilu", sigurno doprinelo i angažovanje Teodorinih vršnjaka i profesora škole "Mileva Marić Ajnštajn", koji su pripremili bogat zabavno-muzički program.

- Radnici našeg preduzeća su se nedavno odrekli jedne dnevnice, što na nivou preduzeća iznosi oko 600.000 dinara - navode u "Zelenilu". - Za Teodorino lečenje leukemije matičnim ćelijama u Nemačkoj, do početka ove akcije, bilo je prikupljeno 43.000 od potrebnih 138.000 evra. Potom su usledile dve akcije u kojima je sakupljeno više od 7.000 evra.

"Gradsko zelenilo" neće stati na ovome, kada je u pitanju pomoć teško oboleloj učenici ove srednje škole.

- Već početkom juna, na Štrandu će u saradnji sa brojnim novosadskim frizerima biti organizovana još jedna humanitarna akcija, o čijim detaljima ćemo ubrzo upoznati Novosađane - kažu u "Zelenilu". - Koristimo priliku da se zahvalimo svim ljudima dobre volje, koji su se odazvali našem pozivu za pomoć Teodori Milić, đacima i profesorima škole "Mileva Marić Ajnštajn", predstavnicima medija i radnicima našeg preduzeća, koji su na delu pokazali da je novosadski biti human.


POMOĆ

U AKCIJAMA "Humani ponedeljak", koje se organizuju već treću sezonu, prikupljeno je više od tri miliona dinara za lečenje 19 dece.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije