Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i OKS

Beta

petak, 05. 06. 2020. u 18:48

Потписан Споразум о сарадњи Министарства одбране и ОКС

Božidar Maljković Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/bs

Sporazum su potpisali šef delegacije Srbije pri Međunarodom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general u penziji Siniša Radović i predsednik OKS Božidar Maljković
Ministarstvo odbrane i Olimpijski komitet Srbije (OKS) potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti sporta.

Sporazum su potpisali šef delegacije Srbije pri Međunarodom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general u penziji Siniša Radović i predsednik OKS Božidar Maljković.

Kako se navodi u saopštenju, sporazumom je regulisan pravni okvir buduće saradnje, obaveze i odgovornosti potpisnika u aktivnostima koje se odnose na razvoj i afirmaciju sporta u Srbiji.

Radović istakao je da je potpisani sporazum rezultat dugogodišnje saradnje i da se očekuje da dodatno doprinese zajedničkim nastupima vojnih sportista i reprezentativaca Srbije na domaćem i međunarodnom planu, kao i saradnji na planu edukacije, opremanja, zajedničkih treninga i priprema.

- Vojska Srbije je institucija u kojoj su psihofizički najpripremljeniji ljudi, osposobljeni za svoj posao, za izvršavanje zadataka do krajnjih fizičkih granica, što je i karakteristika za vrhunski sport. Mi smo to pokazali i prošle godine, kada su reprezentativci Srbije iz olimpijskih i neolimpijskih sportova učestvovali na Svetskim vojnim igrama i osvojili tri medalje - rekao je Radović, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Predsednik OKS je naveo da saradnja dve institucije nosi brojne mogućnosti za razvoj sporta i sportista. ;

- Ko će bolje da uči vojsku borilačkim veštinama od naših šampiona Majdova, Kukolja, Milice Mandić, od naših rvača Štefaneka, Nemeša? Ko će bolje da ih uči plivanju nego naši plivači? Biologija čini svoje i vrhunski sportista ne može celoga života da se bavi vrhunskim sportom - rekao je Maljković.

Potpisivanju sporazuma u Ministarstvu odbrane prisustvovali su i potpredsednici Olimpijskog komiteta Žarko Zečević i Milica Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije