Direktor Hasa: Fetel neće ići u osrednju ekipu

Beta

utorak, 26. 05. 2020. u 19:50

Директор Хаса: Фетел неће ићи у осредњу екипу
Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel neće rizikovati svoju karijeru potpisivanjem za neku osrednju ekipu u 2021. godini, rekao je danas direktor Hasa Ginter Štajner

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel neće rizikovati svoju karijeru potpisivanjem za neku osrednju ekipu u 2021. godini, rekao je danas direktor Hasa Ginter Štajner.

Fetel i ekipa Ferari dogovorili su se o raskidu ugovora, pa će nemački vozač napustiti tim na kraju sezone. Njega će u Ferariju zameniti Karlos Sainc.

Spekulisalo se da bi Red Bul i Mercedes mogli da angažuju 32-godišnjeg nemačkog vozača, ali i da bi on mogao da završi karijeru.

Has koristi Ferarijeve motore, a upitan da li bi pokušao da dovede Fetela, Štajner je za Skaj odgovorio: "Ne mogu to da priuštim".

"Mislim da Sebastijan, koji je četvorostruki svetski šampion, neće ići u osrednje ekipe. Ako imaš uspešnu karijeru, ne želiš previše da rizikuješ. U dobrim sam odnosima sa njim, ali nisam mu ponudio mesto. Mislim da će neko sa dubljim džepom to učiniti", naveo je Štajner.

Fetel je karijeru počeo u Zauberu, zatim je vozio za Toro Roso, pa za Red Bul, sa kojim je osvojio četiri uzastopne šampionske titule. On je 2015. godine prešao u Ferari, ali nije uspeo da ostvari dobre rezultate i posle dužeg vremena donese ekipi titulu.

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije korona virusa. Uprava tog takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne 5. jula u Austriji.