Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić posle poraza od Španije u četvrtfinalu Svetske lige (13:11) rekao je da ekipa nije uspela da odgovori na presing rivala, ali da je bilo i dobrih stvari.

- Dobra utakmica, s dosta negativnosti, ali bilo je i dobrih stvari. Žao mi je što smo opet morali da jurimo rezultat, ali kroz određene taktičke varijante koje smo uspevali da ostvarimo, nije bilo loše. Nismo uspeli da odgovorimo na njihov presing, to je uostalom njihov stil igre - rekao je Savić novinarima u Beogradu.

Ipak, kako je rekao, ostaje žal za završnim turnirom Svetske lige.

- Na kraju, kad se sve sabere, jedna solidna utakmica i žal što nećemo na završni turnir Svetske lige, koji nam je bio potreban zbog priprema za Olimpijske igre - rekao je Savić, istakavši da se plan priprema za Tokio suštinski neće menjati.

- Ne, imali smo plan A i plan B ako se ovo desi. Jedino što može da nas poremeti jeste ova situacija oko korona virusa, gde čekamo informacije od LEN-a i FINA, pošto mogu da bude otkazana neka takmičenja. S druge strane, to može da bude i dobra stvar da imamo ekipu na okupu - rekao je Savić.