SRPSKI VATERPOLO IMA SVETLU BUDUĆNOST: Dečaci iz VK Beograd četvrti put uzastopno šampioni države

Novosti online

17. 07. 2019. u 17:10

Treniraju na Tašu, među njima ima već pet reprezentativaca koji su na širem spisku u tom uzrastu. Od sledeće sezone će neki dobiti priliku i u seniorskoj konkurenciji - priča Milosavljević

СРПСКИ ВАТЕРПОЛО ИМА СВЕТЛУ БУДУЋНОСТ: Дечаци из ВК Београд четврти пут узастопно шампиони државе

Foto: Privatna arhiva

Vaterpolo. Sport čija je prva asocijacija uspeh. Reprezentacija Srbije redovno sa raznih takmičenja donosi medalje, a i budućnost u ovom sportu je svetla.

O tome svedoče i rezultati mladih vaterpolista iz VK Beograd. Dečaci rođeni 2005. godine i mlađi su nastavili da pokazuju svoj raskošan potencijal. Četvrti put uzastopno su postali prvaci države. Na finalnom turniru u Kragujevcu su redom padale ekipe Zemuna, Partizana i Radničkog.

- Na svakom državnom prvenstvu su do sada bili prvi. Od ulaznog takmičenja pre četiri godine do sada. Generalno gledano, bili su odlični na turniru, pokazali su da su najbolji – počinje priču Nikola Milosavljević, jedan od trenera u ovom klubu.

O kakvom potencijalu se radi možda i najbolje govore njegove reči.

- Dečaci treniraju na Tašu, kao grupa su zajedno nekih šest godina, a među njima ima pet reprezentativaca na širem spisku u njihovom uzrastu. Seniori? Deluje da bi mnogi mogli da budu uspešni, ali je rano za priču o nacionalnom timu u toj konkurenciji. Možda jednog dana budu mogli da naslede sadašnje „delfine“.

Milosavljević ih veoma dobro poznaje, pošto je radio sa njima pre prelaska u seniorski tim VK Beograd.

- Tako je, sada sam prešao na seniore. Što se tiče razlika, možda je najveća u samom pristupu. Ipak su to dečaci, koji još uvek uče, dok su ovo odrasli momci.

Već postoje planovi za njih, postepeno „ubacivanje u vatru“.

- Očekuje se da u sledećoj sezoni, koja kreće od oktobra, najbolji od te grupe prvi put zaigraju i u seniorskoj konkurenciji. Igraće za razvojni tim u Prvoj B ligi. Polako se približavaju tome.

Na kraju je govorio o samom vaterpolo klubu.

- Od osnivanja, 1978. godine, sve vreme je na Tašu koji je naša kuća. Kao klub smo se opredelili da radimo sa mlađim kategorijama i da kroz njih stvaramo neke igrače koji mogu da igraju za seniorski tim u Superligi i da odatle traže afirmaciju u većim klubovima. Jedan od primera našeg rada su braća Rašović. Strahinja i Viktor su do 17. godine bili ovde- zaključio je Milosavljević.

SASTAV TIMA:
GOLMANI: Miloš Ilijoski, Lazar Grbić
IGRAČI: Jovan Mandić, Vasilije Miličković, Andrija Stanković, Marko Samardžić, Vuk Anđelić, Vladimir Ivanović, Ratko Donić, Milutin Aleksandrov, Rastko Lazarević, Veljko Fuštić, Jovan Udovičić, Uroš Kokanović, Mihajlo Đurić, Petar Gundelj
TRENERI: Zoran Kontić, Nikola Milosavljević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije