Silađi: Želim da nadmašim sebe

S.K.

12. 10. 2017. u 20:50

Vreme je da srušim lične rekorde, koje sam postavio još dok su se nosila odela. To je novi izazov za mene i ako ostvarim cilj verujem da ću plivati i finala, kaže Čaba Silađi

Силађи: Желим да надмашим себе

Čaba Silađi

ČABA Silađi želi da nadmaši sebe! Srpski rekorder je zato odlučio da se posle nekoliko godina priprema i za EP u malim bazenima, koje će se od 13. do 17. decembra održati u Kopenhagenu. Jedan od naših najboljih plivača planira da popravi najbolja vremena na 50 i 100 m prsno.

- Vreme je da srušim lične rekorde, koje sam postavio još dok su se nosila odela. To je novi izazov za mene i ako ostvarim cilj verujem da ću plivati i finala. A onda ni pobedničko postolje nije daleko - ističe Silađi, koji je na EP 2009. u 25-metarskom bazenu u Istanbulu osvojio bronzanu medalju.

Nekadašnji juniorski prvak Evrope je pre nekoliko meseci morao da promeni klub, da se iz Pančeva preseli u Novi Sad.

- Već sam se privikao na Vojvodinu. Sada sa Igorom Beretićem radim od početka sezone i nadam se dobrim rezultatima - kaže Silađi.

Naš šampion je upisao i master studije na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, gde je završio smer biohemijsko inženjerstvo.

- Sada mogu bez problema da studiram i treniram. Sve mi je nadohvat ruke, i stan, i bazen, i fakultet. Siguran sam da ću u roku da završim masters studije. Ranije je bilo mnogo teže, jer nisam živeo u Novom Sadu - podvlači Silađi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije