Perfektan start sezone za Novaka Đokovića. Ostvario je 15 pobeda iz isto toliko mečeva. U Dubaiju je Filip Kolšrajber pao u drugom kolu (6:3, 6:1).


- Odigrao sam odličan meč, uživao sam na terenu. Filip je izašao sa pravim fokusom, a ja nisam zaboravio prošlogodišnji poraz u Indijan Velsu i znao sam da moram ozbiljno da pristupim meču. On voli da igra na velikim terenima, iskusan je, ne greši mnogo i čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri - rekao je Novak i potom se na srpskom zahvalio srpskim navijačima koji su ga glasno podržavali.


Sledi meč sa Karenom Hačanovim, mladim ruskim teniserom koji ga je pobedio jednom u dosadašnja tri meča.


- Imali smo interesantne borbe ranije. Odličan igrča, ima sjajan servis i forhend, dobar bekhend. Jedan od momaka koji može da bude među najboljih 10. Posvećen je, talentovan, ima snažne udarce. Moraću dobro da počnem meč.


Na kraju je upitan za Mariju Šarapovu koja je danas, iznenada, odlučila da završi karijeru.


- Upravo sam čuo vest. Želeo bih joj svi aplaudiramo za sve što je uradila u karijeri. Zaslužila je to - usledio je aplauz Novaka i publike za Ruskinju, pa je nastavio:


- Veliki borac. Posvećena je bila ovom sportu. Ona prava snaga i želja da preskoči sve prepreke koje je imala sa povredama i operacijama. Vratila se na teren i pokazala da je prava inspiracija, žao mi je što se sve završilo zbog povrede. Imala je izvanrednu karijeru i može da bude ponosna na sebe - zaključio je Đoković.