NOVAK Đoković je u Majami stigao kao aktuelni vlasnik tri grend slem trofeja, Vimbldona, Rolan Garosa i Australijen opena. Međutim, u koferu na putu za Floridu nije bio pehar iz Indijan Velsa. Nije toliko iznenađenje što nije osvojio prvi masters u sezoni koliko činjenica da je zaustavljen u trećem kolu, od veterana Filipa Kolšrajbera.


- Nedelja iza mene je bila interesantna i rezultatski nije bila onakva kakva sam želeo da bude. Izgubio sam u trećem kolu singla i polufinalu dubla. Indijan Vels je bio verovatno jedan od samo nekoliko turnira u karijeri na kojima sam bio bolji u dublu nego u singlu - prokomentarisao je Novak na instagram-lajvu učinak na zapadu SAD.


PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ DOBIO POJAČANjE U MAJAMIJU: Nole jači za Vajdu


Otvoreno je pričao i o pojedinim uzrocima lošeg rezultata u Indijan Velsu.


- Bilo je interesantno to što sam ponovo prošao neke lekcije i nadam se da sam ih naučio. Još jednom sam dobio podsetnik koliko je važno da pokušam da se usredsredim na ono što je najbitnije kada startuje turnir, a to je sam turnir, odnosno čuvanje i racionalno trošenje energije van terena, kao i održavanje standardne rutine koja je funkcionisala u prošlosti. Priznajem, nažalost, to nisam sproveo do kraja ovde.


Đoković je dodao da je najvažnije što je uvideo u čemu je problem.


- Ne kažem da je to razlog zbog kojeg sam izgubio, ali je verovatno jedan od uzroka zašto nisam igrao najbolji tenis. Prvi korak ka napredovanju i korekciji je svesnost da postoji problem i da se on identifikuje. Sledeći korak je strateški pristup rešavanju problema, odnosno kako nastaviti mudrije. Indijan Vels jeste jedan od najboljih turnira na svetu, želeo sam da dođem daleko, ali to je sport. Sledi Majami. Nadam se najboljem - završio je Đoković, koji bi prvi korak u Majamiju trebalo da napravi u petak u popodnevnim časovima, u zavisnosti od vremenskih uslova, koji su poremetili satnicu na početku turnira.


PROČITAJTE JOŠ: MASTERS U MAJAMIJU: Đoković na startu slobodan, Kecmanović na Gulbisa


ZANIMLjIVOSTI
*PRVU od 32 masters titule Đoković je osvojio u Majamiju 2007.
*Prvu pobedu nad Nadalom Novak je ostvario upravo u Majamiju 2007. (6:3, 6:4)
*Đoković je 2007, kao 19-godišnjak, postao najmlađi šampion u istoriji Majami ope