PREDVODNIK novog talasa u belom sportu i jedan od najboljih tenisera planete Miloš Raonić, na terenu deluje kao prava „zver“, sa jakim servisima, korpulentnom pojavom i sve boljom igrom, ali je privatno sasvim običan momak, lepo vaspitan, kulturan i veoma prijatan.


U njegovim rečima nema ni trunke uobraženosti, o svojoj sve većoj popularnosti i odličnim rezultatima govori tiho i skromno, a u prvi plan ističe porodicu kao stub svega što je ostvario u životu.

- Trudim se da dođem u Crnu Goru kada sam god u prilici, i te dane provodim na relaciji Podgorica-Bar. Nisam nijednom bio na moru, dok je sezona. Pored roditelja, brata i sestre, najviše volim da odem kod babe i đeda, Dese i Marka Gvozdenovića. Baka Desa ima preko 80 godina, i kada sam počeo da igram profesionalni tenis, ona je zamolila jednog momka iz komšiluka da joj objasni kako se koristi računar, da bi mogla da gleda moje mečeve preko interneta. Nije joj bilo teško da savlada sve, počev od uključivanja, tastature, priključka na televiziju. Ustajala je usred noći da bi me gledala, i to mi mnogo znači - rekao je Kanađanin, tokom razgovora u jednoj od prostorija za intervjue u „Kombank areni“.

Pošto su pitanja na zvaničnim konferencijama kanadske Dejvis kup reprezentacije zabranjena na srpkom jeziku, na konstataciju da sličnog ograničenja na crnogorski nema, Miloš se samo nasmejao.

- Kod kuće ga zovu maternji, imajte to u vidu.

Dok putuje po svetu, Raoniću najviše nedostaje kvalitetna hrana i domaći specijaliteti.

- Otac mi uvek traži ajvar i kajmak, odnosno pljeskavice i ćevape, dok smo u Kanadi, i jedemo svakog dana ove namirnice. Toga u gradu Nijagari može da se nađe, jer ima naših prodavnica.

Nije navijački opredeljen Raonić, posebno ne kada igraju Srbija i Crna Gora, kao nedavno u košarci.

- Iskreno, nisam ni znao da se taj meč igra. Tek kada me je Zimonjićev trener Vlada pitao hoću li gledati, onda sam shvatio o čemu se radi. Pratim košarku, posebno NBA. Voleo sam da gledam Stojakovića i Divca, a sada Vučevića iz Toronta. Ipak, gledam samo najveća takmičenja, završnice, svetska prvenstva i slično, dok za ostalo imam manje vremena.

Raonić nije želeo da prognozira ko ima veće šanse u Dejvis kupu, ali je istakao da su Kanađani došli po pobedu.

- Siguran sam da možemo da stvorimo šanse. Pitanje je samo hoćemo li te šanse uspeti i da iskoristimo - zaključuje stameni Kanađanin.

NOVAK JE SJAJAN ČOVEK
RAONIĆ se odlično poznaje sa našim teniserima, posebno sa Đokovićem.
- Novak je zaista jedan dobar čovek, sjajan je van terena. Uvek hoće da pomogne, a to što radi ne radi samo za sebe. Održao je i dobrotvornu večeru na kojoj je skupio sredstva za mališane i drago mi je da je to prošlo odlično. Veoma je zabavan, prijatan, pametan i čast mi je što smo drugari - rekao je Miloš.

NESTOR: ZIMONJIĆJE ŠAMPION
DANIJEL Nestor je rođen u srpskoj prestonici, a posebno dobro poznaje naše igrače, pre svih Nenada Zimonjića, sa kojim je dugo igrao u tandemu.
- Zimonjić je veliki šampion, sjajan na servisu i svakako da nas očekuje velika borba u ovom meču - keže Nestor, priznajući da je Srbije favorit, ali da će njegov tim uraditi sve da ostvari što bolji rezultat. - Spremni smo maksimalno za ovaj meč. Poštujem protivnika, ali smatram da će naš tim pokazati maksimalan kvalitet.