Srpski internacionalac Marko Simonović otkrio je za "Sportklub" da je želeo da se vrati u Crvenu zvezdu na početku prošle sezone, ali da ga u timu nije hteo tadašnji trener Milan Tomić. 

"Kad sam završio epizodu u Zenitu, ušao sam u pregovore sa Zvezdom. Ja imam sjajne odnose sa gospodinom Čovićem i brzo smo sklopili dogovor oko svega. U pitanju je bio višegodišnji ugovor, odnosno ideja da u Zvezdi završim karijeru. Ali na kraju se priča nije realizovala zbog trenera Milana Tomića. On se usprotivio mom dolasku i tu se sve završilo", otkriva Simonović.

Tomić se nije dugo zadržao na Malom Kalemegdanu, a kod iskusnog košarkaša ostaje žal za propuštenom prilikom:

"Mi smo profesionalci, svesni smo svega. Neki trener te voli, a neki ne. Moraš dalje. Žao mi je što se nisam vratio, svi znaju koliko volim Zvezdu i da sam uvek davao sve od sebe za taj klub. Veliki sam zaljubljenik u Zvezdu, ali šta je tu je. Možda će biti nove prilike u budućnosti, ko zna".

Simonović se osvrnuo na prethodno leto i period kada je tražio novu sredinu, odnosno kako je i zbog čega završio u Cedevita Olimpiji, a kasnije u španskoj Unikahi.

"Bila mi je želja da igram blizu kuće, dobio sam sina letos i nismo hteli da idemo negde daleko. Prva opcija je bila Zvezda, ali se to nije realizovalo. I Cedevita je došla kao dobra šansa. Sezona je bila dosta dobra do jednog dela. Imao sam ponuda i tokom sezone, ali me oni nisu puštali. Išlo je sve kako treba, međutim, kako smo završili Evrokup počeli smo da padamo i na kraju došli u situaciju da ostanemo bez šanse za F4 ABA lige. Tad se javila Unikaha. Cedevita je pristala da odem, hteli su da rasterete budžet i eto mene u Malagi".

Simonović je mišljenja je da ne bi bilo pravedno da se titula dodeli trenutnom lideru Partizanu, ako se prekine ABA liga.

"Vidite da se retko gde proglašava šampion u takvoj situaciji, gotovo nigde. Evo, u VTB ligi, koja je među najjačima u Evropi... Tamo nije bilo šampiona. I zaista ne kažem to zato što sam igrao u Zvezdi, pa sam sad nešto protiv Partizana. Oni jesu imali dobru sezonu, prvi su, ali situacija je svuda mnogo teška. Mišljenja sam da ne treba proglasiti šampiona ako se ne nastavi sezona".