SVE košarkaške aktivnosti u Srbiji su zvanično stale posle proglašenja vanrednog stanja. Lopta se neće čuti u narednom neodređenom periodu, a tim povodom se javnosti obratio KK Partizan otvorenim pismom na klupskom sajtu, u kome je izrazio punu podršku Vladi Republike Srbije u borbi protiv virusa korona. Utakmica sa velikim protivnikom vodiće se van sportskih terena, a tek posle pobede može da se očekuje nastavak treninga i takmičenja...


- Vlada Srbije je proglasila virus korona zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Srbiju. Takođe, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju. KK Partizan NIS izražava spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima, na sve načine pomogne svojoj zemlji i u borbi protiv ove opasne pojave koja je dovela do situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo - navodi se na klupskom sajtu. - Donet je niz mera od kojih je jedna mera obustavljanje svih sportskih aktivnosti, koja podrazumeva zabranu obavljanja svih aktivnosti u svim sportovima - što uključuje i treninge i utakmice, kao i prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji Srbije. U ovom trenutku je neizvesno koliko će epidemija trajati (pa tako i koliko će propisane mere trajati).


U pismu su i zamolili sve članove kluba da se pridržavaju mera zaštite.


- Kada je reč o trenutnom položaju igrača, sportskih radnika i zaposlenih u klubu, detaljno ćemo razmotriti situaciju i što je pre moguće obavestiti sve o donetim zaključcima. Zasada je najvažnije da se svi pridržavaju mera za suzbijanje virusa, bez izuzetka. Posebno je preporučljivo da svi članovi kluba borave što više u svojim stanovima, a prilikom najnužnijih izlazaka izbegavaju sredine u kojim se nalazi veći broj ljudi, kao i da se povede računa o higijeni uvećanog stepena (učestalo i temeljno pranje ruku i dezinfekcija).


Partizan svim svojim članovima nudi odgovore na bilo kakva pitanja, kao i pomoć.


- Medicinski tim kluba biće angažovan na svakoj potrebnoj medicinskoj pomoći i spreman je da reaguje u slučaju potrebe.


DA SE VRATIMO U NORMALU

IZ kluba su zamolili i da kretanje van grada i van granica zemlje bude smanjeno.

- Molimo vas posebno da imate u vidu da su mogućnosti putovanja potpuno ograničene kako odlukama Vlade Srbije, tako i vlada ostalih svetskih država. Ostaje nam samo da poželimo svima nama da se što pre izborimo sa ovom svetskom epidemijom i vratimo se našim redovnim aktivnostima i normalnom životu.