Na ceremoniji koju je FIBA danas održala u japanskom gradu Ucunomija i zvanično je potvrđeno učešće muške 3h3 reprezentacije Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju! Prvi put će 3h3 košarka imati svoje mesto na Olimpijskim igrama, a time je značaj učešća naše reprezentacije veći.


Predsednik KSS Predrag Danilović izuzetno je zadovoljan što su srpski basketaši dobili vizu za Olimpijske igre u Tokiju.


Ovo je ogroman uspeh za Košarkaški savez Srbije i kompletnu srpsku košarku, za sve ljude koji su poslednjih godina angažovani u našoj 3h3 košarci! Ponosan sam na igrače koji su nosili i koji nose dres naše države, osvajaju medalje na svetskim i evropskim prvenstvima i koji su sigurno najzaslužniji što se Srbija direktno plasirala na Olimpijske igre 2020. Verujem da će naši momci napraviti dobar rezultat u Tokiju – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.


Pored imenovanja naše reprezentacije kao direktnog učesnika 3h3 turnira u okviru Olimpijskih igara u muškoj konkurenciji, na zvaničnoj ceremoniji u Ucunomiji je imenovano i po 20 ekipa u obe konkurencije koje će kroz kvalifikacioni turnir koji se održava od 18. do 22. marta sledeće godine u Indiji pokušati da se izbore za po još tri „vize“ za odlazak na Olimpijske igre


Jedan od basketaša koji će Srbiju da predstavlja na Olimpijskim igrama je i Dejan Majstorović:


Sada je i zvanično obezbeđeno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a zasluge za to pripadaju svim igračima i ekipama iz Srbije koji postižu sjajne rezultate širom sveta, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji je organizovao veliki broj fenomenalnih turnira ove i prethodnih godina. Svi smo, naravno, presrećni što ćemo igrati sledeće godine u Tokiju. Kao i uvek kada se igra za reprezentaciju Srbije cilj je medalja. Uveren sam da ćemo važiti za favorite za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. To nam je svakako najbitniji turnir sledeće godine i sve ćemo podrediti tome jer želimo da osvojimo medalju u Tokiju.