Murinjo o sukobu svojih igrača: To što se desilo je divno

Novosti online

utorak, 07. 07. 2020. u 14:32

Мурињо о сукобу својих играча: То што се десило је дивно

Ugo Loris i Hjung Son-Min foto: EPA

Bio sam vrlo kritički raspoložen prema njima, jer sam osećao da nisu dovoljno samokritični, kaže trener Totenhema

U poslednjem meču 33. kola engleske Premijer lige, na utakmici Totenhem Everton došlo je do sukoba igrača iz tima Žozea Murinja. Posle trijumfa Portugalac ne samo da je bio zadovoljan zbog tri boda nego i žustrom reakcijom svojih igrača. Murinjo smatra da su se Ugo Loris i Hjung Son-Min pokoškali jer ih je baš on podstakao na reakciju.


- Ovo je divno. Najverovatnije je da je njihov sukob rezultat našeg sastanka, a ako želite nekoga da kriviteza ovaj incident možete mene – ja sam odgovoran. Bio sam vrlo kritički raspoloženprema njima, jer sam osećao da nisu dovoljno samokritični. Tražio sam da budu zahtevni i prema sebi i prema saigračima. Jer to je jedini način na koji možemo da napredujemo kao tim. Ne grešite, Sona svi volimo uklubu, ali u ovom konkretnom slučaju, kapiten Loris je procenio da bi njegov saigrač mogao da doprinese više – objasnio je Murinjo.


Po završetku prvog poluvremena bili smo svedoci neobičnog prizora kada su saigrači Loris i Son-Min skočili jedan na drugog. Njihov sukob na sreću nije prerastao u fizički okršaj jer su ostalisaigrači reagovali i razdvojili ih. Izgledalo je kao da je golman krivio saigrača zbog nedostatkaželje da se vrati u odbranu u jednom od brzih kontranapada Evertona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije