Stigle su odlične vesti iz Turske. Legendarni golman Ruštu Redžber je uspeo da pobedi virus korona i polako se oporavlja. Vest je potvrdila njegova supruga Isil na društvenim mrežama.

- Svi vi koji čekate naše nove slike, pričekajte još malo i gledajte stare. Nadam se da ćemo nove uskoro moći da objavimo sa našim najbližima uz osmeh, zagrljaje, ljubav. Sve u životu je proces učenja, pa tako i ovo. Srećna sam što mogu da kažem da su Ruštuovi rezultati negativni. Pacijenti koji su se izlečili su najčistiji, oni stvaraju antitela i više nisu zarazni – poručila je Isil putem Instagrama.

Ona je zatim otkrila i kako je izgledao ceo proces borbe sa ovim virusom.

- Nije važno u kojoj se bolnici u Turskoj nalazite, slušajte lekare, svuda je isto – ili si na intenzivnoj nezi ili u običnoj sobi, u zavisnosti od simptoma i stanja. Mnogo vas pita za preporuke, pa ću vam reći kako je izgledalo u ovom slučaju. Naravno, sve uz strogi nadzor lekara i stručnog osoblja. Dobio je Tamiflu i Hidrokslikorin kao antiviralne lekove i Azitromicin kao antibiotik. Uz to je išla i obavezna doza od 1000 miligrama vitamina C. Ukoliko postoji pneumonija ili još neki problemi, tu su i dodatni lekovi, ali naglašavam još jednom – tu su lekari koji prate i brinu o svemu tome. Oni rade danonoćno i prate i dešavanja u drugim zemljama.

Na kraju je dala i jedan savet.

- Svakodnevno udišite svež vazduh, vežbajte, spavajte minimum osam sati, uzimajte 3 litra vode dnevno, vruću vodu sa limunom, voće, povrće, pazite na ishranu. Ostanite zdravi i budite uz voljene – zaključila je Isil.