Svaki dečak koji počinje da igra fudbal sanja o učešću na Svetskom prvenstvu. O finalu Mundijala. Mali je broj onih kojima se ta želja ispuni, a argentinskom fudbaleru Anhelu Di Mariji je ta mogućnost uskraćena odlukom drugih.

"Gaučosi" su 2014. godine stigli do utakmice za trofej namenjen najboljoj planetarnoj selekciji, Di Marija je bio rovit, a onda je u kamp Argentinaca stiglo pismo iz Reala, koje je uništilo jedan dečački san.

Di Marija je tada bio član "kraljevskog kluba". Povredio se tokom četvrfinalnog duela s Belgijom, zbog čega je propustio polufinale protiv Holandije.

- Nas trojica smo znali istinu. Doktor Danijel Martinez, selektor Alehandro Sabelja i ja. Bio sam 90 % spreman za utakmicu. Želeo sam da igram i po cenu da posle finala nikada više ne zaigram. Za mene je to bilo finale Svetskog prvenstva, moje finale. Znao sam da Real želi da me proda, i tako je stiglo pismo. Danijel mi je rekao da je iz Reala, a nisam hteo ni da pogledam, odmah sam ga pocepao. Prišao sam Alehandru, plakao sam, rekao sam mu da nisam na 100 %. Želeo je da igram, ali mislio je najbolje za tim. Želeo sam da pokušam, primio bih injekciju, ali posle sastanka Enco Perez je dobio priliku - kazao je Di Marija za "Telefe".

Podsetimo, Real je tog leta prodao Di Mariju Mančester junajtedu zaa 75 miliona evra, dok su Argentinci u finalu SP poraženi od Nemačke 1:0.