Nica do početka februara čeka odgovor Partizana na ponudu za Stevanovića

M. BLAŽIĆ

sreda, 15. 01. 2020. u 20:12

Ница до почетка фебруара чека одговор Партизана на понуду за Стевановића

Filip Stevanović foto: N. Paraušić

Nema sumnje da će Partizan u pregovorima sa Francuzima pokušati da izdejstvuje veće obeštećenje i procente od naredne prodaje, ali je ruku na srce i ova ponuda crveno-crnih fantastična
OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK

STRAHINjA Pavlović je završio u Monaku uz obeštećenje od 10 miliona evra (plus 3 miliona u bonusima), a Filip Stevanović bi vrlo lako od naredne zime mogao da mu postane komšija u 23 kilometra udaljenoj Nici! Partizan na stolu ima sjajnu ponudu Nice u visini od 15 miliona evra za supertalentovanog 17-godišnjeg vezistu i u narednih 15 dana bi trebalo da pošalje konačan odgovor na Azurnu obalu.

Vest koja je stigla kao grom iz vedra neba verovatno za mnoge predstavlja iznenađenje kada je u pitanju visina obeštećenja koju Francuzi nude. Za stručni štab i sportski sektor kluba iz Humske to, svakako, nije imajući u vidu neke ranije izjave Save Miloševića da bisera iz crno-bele fabrike talenata nikako ne bi trebalo pustiti iz kluba za manje od pomenutih 15 miliona evra. Sada se pojavio klub koji je spreman da zadovolji te finansijske apetite crno-belih, pa će biti zanimljivo videti kakav će odgovor dobiti Nica početkom februara. Nema sumnje da će Partizan u pregovorima sa Francuzima pokušati da izdejstvuje veće obeštećenje i procente od naredne prodaje, ali je ruku na srce i ova ponuda crveno-crnih fantastična za momka koji će tek 25. septembra napuniti 18 godina.

Upravo činjenica da je Stevanović još maloletan ostavlja Partizan u odličnoj poziciji da i u slučaju dogovorenog transfera još godinu dana računa na ofanzivnog vezistu. Razlog leži u tome da pravila UEFA nalažu ozvaničenje posla tek kada igrač napuni 18 godina, što znači da bi Stevanović u Nicu stigao najranije u zimskoj pauzi sezone 2020/2021, a vrlo lako bi moglo da se desi da ostane u Humskoj na pozajmici do kraja te sezone.
TOTENHEM SE RASPITIVAOVANSERIJSKI talenat Filipa Stevanovića prepoznali su mnogi evropski klubovi, posle samo 22 odigrane utakmice za crno-bele u ovoj sezoni, na kojima je postigao pet golova i upisao dve asistencije. Nedavno se za njegove usluge raspitivao i Totenhem, ali cela priča još nije otišla daleko kao sa Francuzima koji su u Humsku poslali zvaničnu ponudu za 17-godišnjeg fudbalera.

Finansijska veoma jaka ponuda Nice za mlađanog Stevanovića predstavlja potpuno iznenađenje samo na prvi pogled s obzirom da je do sada rekordni transfer kluba predstavljalo angažovanje Kaspera Dolberga iz Ajaksa za 20,5 miliona evra na početku sezone. Do pre samo godinu dana ovakve brojke su bile gotovo nezamislive za klub sa Azurne obale, ali s obzirom da su pored Dolberga ozbiljno plaćeni levi bek Nsoki iz PSŽ (12,5 miliona), ofanzivni vezni Lorijena Moris (13 miliona) i defanzivac Danilo iz Brage (10 miliona) jasno je opredeljenje Nice da ozbiljno uloži u mlade fudbalere kako bi kasnije zaradili mnogo veći novac od dalje prodaje.

U celoj priči oko potencijalnog prelaska Filipa Stevanovića u Nicu ne bi trebalo zanemariti ni značajnu ulogu njegovog agenta Falija Ramadanija koji je i ranije uspevao bez većih problema da završi milionske poslove svojih klijenata. Partizan je dobio rok za izjašnjavanje, ponuda Nice definitivno deluje bajkovito, ostaje samo da se vidi da li crno-beli mogu da "pojačaju brojku" mada bi i sa ovih 15 miliona evra na ime obeštećenja bio oboren klupski rekord iz jula 2000. Tada je Mateja Kežman pojačao redove PSV iz Ajndhovena za 28 miliona maraka, što je prevedeno u današnje brojke 14 miliona evra.

POSREDNIK MILONjA ĐUKIĆ
KAO i uspešnom obavljenom poslu prilikom prodaje Strahinje Pavlovića u Monako, konekciju između klubova predstavlja isti čovek. Reč je o Milonji Đukiću, koji je svojevremeno, krajem osamdesetih, nosio dres Partizana, a veći deo inostrane karijere je proveo u Portugaliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Лично ја

16.01.2020. 09:22

Па Звезда да прода цео тим не може толике паре да узме, хахаха