Pančev: Zvezda je trebalo 1991. godine da dobije Junajted u Superkupu (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2017. u 18:15

Junajted je imao dobar tim te godine, ali je trebalo da pobedimo mi. Ja sam imao nekoliko prilika, ali nismo imali sreće, kaže Darko Pančev

Панчев: Звезда је требало 1991. године да добије Јунајтед у Суперкупу (ВИДЕО)

Darko Pančev

Mančester Junajted igra u utorak u Skoplju UEFA Superkup, do sada je osvojio samo jedan 1991. protiv Crvene zvezde, što odlično pamti Darko Pančev.

"Junajted je imao dobar tim te godine, ali je trebalo da pobedimo mi. Ja sam imao nekoliko prilika, ali nismo imali sreće. Jedan moj udarac je odbranio Peter Šmajhel, lopta se zarotirala i prošla pored njega, ali je Denis Irvin izbacio loptu sa gol linije", seća se Pančev.

Tada su u timu Junajteda igrale legende poput Stiva Brusa, Gerija Palistera, Pola Insa, Andreja Kančelskisa, ali je Pančevu omiljeni bio tada mladi Rajan Gigs.

"Bio je tada za mene bio klinac, ali je bio najbolji igrač Junajteda sledećih 20 godina. Podsećao mi na Dejana Savićevića svojim driblingom.

Darko Pančev je imao priliku da zaigra u dresu Mančester junajteda, zvao ga je legendarni Ser Aleks Ferguson, ali je odlučio da ostane u Interu.

- Napravio sam veliku grešku. Odlučio sam da ostanem u Italiji, kako bih se dokazao - kazao je Makedonac za sajt UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije