Hari Varešanović: Snosiću odgovornost; Šerif Konjević: Nisam otpevao ni dve pesme i otišao sam; Dodik: Košarac je završio - Pljušte kazne i smene zbog korona derneka

S. M.

utorak, 05. 05. 2020. u 23:15

Хари Варешановић: Сносићу одговорност; Шериф Коњевић: Нисам отпевао ни две песме и отишао сам; Додик: Кошарац је завршио - Пљуште казне и смене због корона дернека

Foto Instagram/Slađana Mandić

Policija prekinula lumpovanje političara i pevača
ROĐENDANSKA žurka poznatog sarajevskog hirurga Jusufa Šabanovića, u ponedeljak u kasnim večernjim satima u restoranu "Golf" u gradu na Miljacki, na kojoj su bili i mnogobrojni estradni umetnici i političari, izazvala je pravu buru u Bosni i Hercegovini.

Novčane kazne i osude javnosti i političara zbog nepoštovanja propisanih mera u vreme pandemije korone (zabrana okupljanja, zatvoreni restorani, socijalna distanca...) zaradili su pevači Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke i Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, ali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, inače član SNSD, najjače stranke u RS.

Hari Varešanović je u izjavi za sarajevske medije poručio da je spreman da snosi odgovornost i da je došao u najboljoj nameri, samo da čestita prijatelju rođendan. Šerif Konjević je bio mnogo oštriji u izjavi. On je rekao da je otišao na rođendan da uruči poklon doktoru, koji je njegov prijatelj, te da nije bilo mnogo ljudi.

- Otišao sam samo da doktoru dam poklon, pošto je Juka moj veliki prijatelj - kazao je Konjević za "Avaz". - Nije bilo mnogo ljudi, krenuo sam pevati, i to ne cele dve pesme, seo, uručio mu poklon. Kad sam otpevao "Živote moj", što je bila doktorova želja, pozdravio sam se i otišao.

Pevač je rekao da ga je stid države zbog "sinoćnje situacije", jer voli svoju zemlju i sve ljude koji žive u njoj:

- Nije mene pojedinaca stid. Kad sam video alkohol, nisam hteo ni da pevam, jer je ramazan. Neću da budem deo toga, u mojoj kući se poštuje to, moja žena je vernica, i neću dozvoliti da budem deo ičije pijanke. Oni su se naljutili kad sam otišao. A ti koji su snimali, neka im je na čast.

Epilog rođendanske žurke u Sarajevu je smena slavljenika dr Šabanovića sa mesta načelnika abdominalne hirurgije UKC u Sarajevu, a smenjen je i Nihad Fejzić iz Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo.

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih polova Kantona Sarajevo, izjavio je da su svim učesnicima zabave na licu mesta izdati prekršajni nalozi od 500 KM (oko 30.000 dinara), dok vlasniku objekta preti kazna od 2.000 do 10.000 KM (od 120.000 do 600.000 dinara).

- Policija je prekinula okupljanje u restoranu "Golf", gde se slavio rođendan doktora Šabanovića. Pored zatečenih 16, identifikovane su još tri osobe, koje su bile učesnici zabave u ugostiteljskom objektu - poručio je ministar Jusko.


DODIK: KOŠARAC JE ZAVRŠIO!

MILORAD Dodik, predsednik SNSD, poručio je da je ministar Staša Košarac prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mere i preporuke tokom epidemije virusa korona, "napisao kraj svog političkog puta" i da "tu nema nikakve dileme". Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži saradnik, te da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata. Ministar Staša Košarac je uputio izvinjenje javnosti zbog svog ponašanja i poručio da je spreman da snosi odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

zaja

06.05.2020. 03:02

Kakva drzava takvi i politicari.Vidim da u tekstu nazivate umjetnicima krkane koji se krevelje po binama a kada ih precesljavaju po diplomama skoro svi su sazorili za cobane na Romaniji ili Manjaci. Vjerujem da ce korona donijeti promjene koje ce utjecati na svijest ljudi da ucine promjene kako se ne bi poceli vracati vremenu pocetnim koracima postanka covjecanstva.