Odlazak prve dame sevdaha: Preminula Izeta Beba Selimović (VIDEO)

Novosti Online

10. 03. 2020. u 10:32

NJen suprug DŽevad Šabanagić istaknuo je Bebu Selimović kao čuvara sevdalinke, koju je najviše volela, posvetila joj život i karijeru

Одлазак прве даме севдаха: Преминула Изета Беба Селимовић (ВИДЕО)

Izeta Beba Selimović, jedna od najboljih interpretatorki sevdalinki u BiH, preminula je u utorak jutro u Sarajevu, potvrdila je njena porodica.

NJen suprug DŽevad Šabanagić istaknuo je Bebu Selimović kao čuvara sevdalinke, koju je najviše volela, posvetila joj život i karijeru.

- Na najčestitiji način obogatila je i sačuvala naše nematerijalno blago, a to je sevdalinka. Kao građanin kažem da je njen odlazak veliki gubitak na našoj kulturnoj sceni - naglasio je.

O detaljima vezanim za komemorativni skup i sahranu porodica Bebe Selimović saopštiće naknadno.

Beba Selimović rođena je 1939. godine u Trebinju. Započela je pevačku karijeru na Radiju Sarajevo, ubrzo je postala popularna. Mnogi su je nazivali "Dama sevdaha", zbog njenog ozbiljnog i časnog odnosa prema profesiji, kao i zbog njenog ozbiljnog ponašanja na estradi.

Karijeru je posvetila izvornoj sevdalinci, zadržala je njenu originalnost. Snimila je značajan broj arhivskih snimaka sevdalinki na Radiju Sarajevo. Dobitnica je mnogih priznanja i povelja za muzički uspeh i pomoć u humanitarnim koncertima.

(avaz.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Stanje stvari

10.03.2020. 12:05

Otisla je velika zvezda jugoslovenske folk scene iz njenog najboljeg perioda. Popularnost koju je imala Beba Selimovic svi ovi danasnji "pevaci" ne mogu ni da dosanjaju, a pogotovo broj prodatih ploca. Sreca te postoji youtube, pa mogu da se uporede glasovi maestralne Bebe i danasnjih likova koji su ubedjeni da time sto umeju da zavijaju znaci da umeju da pevaju. Nebo i zemlja. Hvala ti sto si nam bezbroj puta ulepala zivot svojim divnim pesmama.

Prellee

10.03.2020. 15:13

Veliki čovjek, veliki umjetnik i velika žena. Slava ti i neka počiva u miru. Žao mi je mnogo.

Jugoslava Pravdic

10.03.2020. 20:49

Ovo je rodjena otmenost. Rodjena DAMA. Tako je predstavljala svoju profesiju.Visoki standardi i njih se držala i u svojoj karijeri, i kao čovek.Saučešće porodici.

mijo

11.03.2020. 15:19

JOS JEDAN VELIKAN ESTRADE JE OTISAO SA BOZJIM BLAGOSLOVOM! BEBO,OSTACES DOZIVOTNO U NASIM SRCIMA!

Stranix

11.03.2020. 17:39

Imam 49 godina i ja nisam nikada slusao pesme ove dame ali jesu moji roditelji i secam je se jako dobro kao klinac.Jako lepa zena bila i ostala,prava dama i divno je pevala pesme .U ime svoje i ime mojih roditelja njenoj porodici zelim iskreno saucesce a Bebi da pociva u miru.Pozdrav iz Beograda.

Miroslav

11.03.2020. 18:43

...O cuti cuti sada srce moje... Placem ja places ti...nezaboravne interpretacije divnih pesama...Pocivajte u miru sa Andjelima...