KULTNI pank bend NBG promovisao je nedavno, u beogradskom "Multimedija mjuzik rekord storu", povratnički album "Nama ostaje samo pank", sa 13 pesama. Tom prilikom predstavljeni su spotovi za pesmu "Osuđen na bes", urađenu sa Bobanom Petronićem iz "Ritma nereda", i za numeru "Beži".

U opuštenom druženju uživali su, između ostalih, frontmeni "Partibrejkersa" i "Dža il bu", Zoran Kostić Cane i Nebojša Simeunović Sabljar. Pored Petronića, na albumu gostuju i Nebojša Drakula ("Direktori"), Aleksandar Rogić Roga ("Šaht"), Nikola Stevanović Džoni ("Antifriz"), Nemanja Kojić Kojot ("Ajzbrn", "Remedi") i Saša Knežević ("Eks revolveri"). Uz autorske pesme, kao bonus se nalazi obrada numere "Nove godine", čuvenog hita sastava "U škripcu", za koju je urađen i prvi spot.

- Pesme su nastale u poslednje tri godine, kada smo se ponovo okupili i vratili na scenu - objašnjavaju članovi benda. - Naša neiscrpna tema je priča o pojedincu, vremenima i vremenu u kom se nalazimo i živimo, nepravda i boljem sutra.


Pročitajte i:Marčelo: Žrtvujemo kičmu da bismo spasli stomak


Gitarista i autor Aleksandar Karapandžić je istakao:

- Imamo još uvek šta da kažemo, ne živimo na staroj slavi. Srećni smo i zadovoljni. Hvala svim gostima koji su dali svoj doprinos da to zvuči još bolje, jače, glasnije. Nismo svirali 15 godina zajedno, ali, kad smo ušli prvi put na probu, otprašili smo sve stvari "u takt", kao da nismo ni pauzirali.

Članovi NBG su zajednički poručili da je ovaj album "mali teg na tasu u borbi za rokenrol, za sve ono što smo izgubili i u čemu su nas sputavali poslednjih godina".