Napustio Legende, ali neumorno radi na svojoj solo karijeri: Nova pesma Ivana Milinkovića, u duhu srpske tradicije (VIDEO)

M. Ć.

27. 12. 2019. u 07:44

Напустио Легенде, али неуморно ради на својој соло каријери: Нова песма Ивана Милинковића, у духу српске традиције (ВИДЕО)

Antonio Ahel/ ATA Images

Već je predstavio tri pesme, a sada stižu još dve

PEVAČ Ivan Milinković, otkad je napustio "Legende", neumorno radi na svojoj solo karijeri. Već je predstavio tri pesme, a sada stižu još dve u kojima neguje tradiciju, kvalitet i izvorne vrednosti.

Prva je neobičnog naziva "Nagovara soko razvigora". Muziku za nju uradio je Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, dok je za aranžman zadužen Predrag Stojković. Spot donosi divne pejzaže sa Tare.

- Imam, po sadržaju i tipu, vrlo retku pesmu - ističe Milinković. - Jedinstvena je u svakom smislu. Želeo sam da u mom novom repertoaru bude i numera koja stilski podseća na izvornu, ali je obrađena aranžmanski tako da može da bude vrlo referentna kao pesma, kvalitetom i zvukom. Pesma koja bi se rado slušala i van granica naše zemlje.

Pročitajte još - Ivan više nikad ne sme da zapeva nijednu pesmu “Legendi”: Zaratili članovi slavne srpske grupe

Kako je ljubav kao tema uvek prisutna, ovde se ona metaforički opisuje kroz odnos sokola i njegove breze:

- Soko moli vetar razvigorac da mu pomogne kako bi njegova breza posle zime ponovo olistala i primila ga među svoje grane da se odmara od letova. Iz tog razloga sam izabrao Taru, koja nudi svoju lepotu, i koja se sama slika i nameće. U umetničkom smislu je to personifikacija ljubavi mladića i devojke. Kako god ko tumačio, mislim da smo uradili dobar posao ovom numerom, i da će ona trajati. Na kraju, publika će reći svoje.

Uskoro će, u potpuno novom ruhu, Milinković predstaviti i makedonsku izvornu pesmu "Jano mori". Publika će imati priliku premijerno da je čuje u nedelju 29. decembra u emisiji "Zvezde Granda specijal", na TV Prva od 15 časova.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)