NOVINE NA SABORU U GUČI: Takmičiće se i solo trubači

V. I.

24. 03. 2017. u 14:30

Da bi Dragačevski sabor u Guči probudio što veće interesovanje javnosti i samih trubača, odbor manifestacije od ove godine udvostručiće broj predtakmičarskih centara

НОВИНЕ НА САБОРУ У ГУЧИ: Такмичиће се и соло трубачи

POBEDNIK Marko Gligorijević sa zlatnom trubom "Novosti" Foto D. K.

DA bi Dragačevski sabor u Guči probudio što veće interesovanje javnosti i samih trubača, odbor manifestacije od ove godine udvostručiće broj predtakmičarskih centara i uvesti još jednu kategoriju takmičenja. Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović kaže da će, prema prispelim prijavama, status predtakmičarskog centra zadržati Boljevac, Kovačica, Surdulica i Zlatibor, a izgubiće Kotraža. Za nova predtakmičenja konkurišu Leskovac, Vladičin Han, Knjaževac, Prijepolje (Kolovrat) i Čačak (Mrčajevci), kao i Požega za mlade orkestre iz Zapadne Srbije.

- Nastojimo da u Guču vratimo najbolje trubače iz Srbije, pa smo od prošle godine uveli novu kategoriju takmičenja majstora trube za titulu šampiona Guče, a od ove spremamo takmičenje solo trubača - rekao je Jolović.

Ovogodišnja “Guča” razlikovaće se i po tome što Saborski odbor u saradnji sa Vladom Republike Srbije realizuje značajne projekte na unapređenju saborske infrastrukture, programskih sadržaja i marketinga festivala. Već naredne nedelje potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić otvoriće Dom trubača, izgrađen uz finansijsku pomoć tog ministarstva. Lokalna samouprava priprema i projekte za unapređenje sportskih sadržaja, kako bi izgrađeni smeštajni kapaciteti bili u funkciji tokom čitave godine.

U Saborskom odboru najavljuju i da će pooštriti kriterijume za sticanje zvanja majstora trube, te da će uskoro utvrditi Program 57. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji će ove godine biti održan od 9. do 13. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije