Izložba u čast Jadranke Stojaković: Nije zaboravljena

V.N.

četvrtak, 16. 06. 2016. u 21:13

Изложба у част Јадранке Стојаковић: Није заборављена
U Japanu održana izložba slika u čast kantautorki i slikarki Jadranki Stojaković. Jadranka će zauvek živeti u srcima Japanaca, poručili sa Sofija univerziteta u Tokiju

DA istinske vrednosti nikada ne umiru i da će lik i umetničko delo nedavno preminule sarajevske kantautorke i slikarke Jadranke Stojaković živeti večno, dokaz je izložba "All we could have done" njoj u čast, u dalekom Japanu. Izložbu su u Sofija univerzitetu u Tokiju organizovali istaknuti akademski slikari iz Japana, ali i Akademije likovinih umetnosti iz Trebinja. Kako su istakli sa Sofija univerziteta, Jadranka će zauvek živeti u srcima Japanaca.

Jaca je u Zemlji izlazećeg sunca živela 22 godine i izgradila karijeru kao pevačica koja je pevala na engleskom, japanskom i srpskom jeziku.

- Izložba je svojevrsno svedočenje prijateljstva između Japana i BiH. Kroz izložena dela publika je mogla da vidi spoj istoka i zapada - rekla je Takaši Hadžašita sa Sofija univerziteta.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branka Stanisavljevic

17.06.2016. 14:31

Jadranka je zasluzila u njenoj teskoj bolesti da joj se pimmogne, a ne u starackom domu da umre. Naravno da zasluzuje ave pocasti.