Plačem od sreće

Milan Adžić

28. 02. 2009. u 21:00

Плачем од среће
Ana Stanić o fakultetskoj diplomi, mestu iz snova i ljubavi: Manje borbe sa vetrenjačama, a više mira i spokoja. Kao mala bila sam navučena na bajke i zbog njih i danas imam idealistički pogled na svet

POP-ROK pevačica Ana Stanić, čiji je "Sudar" najprodavaniji prošlogodišnji album u Srbiji, ovih dana priprema se za snimanje četvrtog spota i nastup u revijalnom delu "Beovizije". I kroji plan da ove godine beogradsku publiku iznenadi spektakularnim koncertom.
- Prija mi saznanje da je "Sudar" postigao veliki uspeh kod urbanijeg dela publike. Znam da bi koncert bio prava završnica za ovaj album. Međutim, za ugođaj kakav zamišljam i želim da pružim onima koji vole moju muziku, potrebna mi je ozbiljna finansijska injekcija i organizaciona podrška. Nadam se da kriza neće negativno uticati na ishod pregovora o tome. Držite mi palčeve! - rekla nam je Ana na početku razgovora.
* Krajem prošle godine diplomirali ste filmsku i TV produkciju na FDU. Ko se više obradovao diplomi, vi ili vaša familija?
- Tek na porodičnom ručku, posle diplomskog, shvatila sam koliko je to značilo roditeljima, baki, deki... Moja familija nije od onih koje pritiskaju i opominju, tako da naporne stvari, kao što je davanje ispita bez ikakve protekcije, a posle osam godina pauze, i pisanje diplomskog rada, radim iz svoje unutrašnje motivacije i istrajnosti, a ne zbog pritiska okruženja. Ne krijem da sam ponosna i zadovoljna sobom zbog toga.
* Da li to što ste dobili diplomu znači da više ne možete da eskivirate pitanja vezana za vaš privatni život tipa "kad ćeš da se udaš"?
- Ni tu nema pritisaka. Sve će se dogoditi kada dođe pravo vreme.
* Pre nekoliko godina uspešno ste producirali film "Apsolutnih sto", ali i većinu svojih spotova. Koji je prvi projekat koji ćete potpisati po dobijanju diplome?
- To će svakako biti moj sledeći spot, a kasnije nešto novo iz oblasti televizije.
* Lepa, mlada, uspešna, slavna... Šta još nedostaje?
- Više mira i spokoja, a manje borbe sa vetrenjačama.
* Koji stih vaše pesme najbolje opisuje vaše trenutno emotivno stanje?
- "I to je ljubav, ja nemam kuda, i kad sa tobom borim se, i tada te volim najviše... I to je ljubav, ja samo lutam..."
* Koju "bajku" biste želeli da ostvarite?
- Bilo koju, važan mi je samo srećan kraj. Kao mala bila sam navučena na bajke i zbog njih i danas imam idealistički pogled na svet.
* Šta vam najbrže izmami osmeh?
- Duhovita opaska, male slatke kuce, dobra pesma, njegov osmeh...
* Sa smehom je lako, ali bez njega... Koje situacije imaju snagu da vas rasplaču?
- Neki filmovi, pobede na sportskim takmičenjima, rođenje nečijeg deteta... Mnogo češće plačem od sreće nego zbog tuge.
* Da li ste nekada pustili suzu zbog nečeg lošeg što ste sami uradili?
- Posle nekih rastanaka koje sam sama inicirala.
* Koliko često stanete pred "ogledalo" da biste se pogledali iznutra?
- Ne treba mi ogledalo za to, jer redovno čeprkam po sebi i svojim mislima. To je moj uobičajeni i neophodni ritual. Osim toga, svako komponovanje pesme je pogled iznutra.
* Slovite za modnu ikonu. Po čemu se prepoznaje "devojka od stila"?
- Nije uniformisana, ima svoj stil nezavisan od predloga stilista ili modnih trendova, ume da se obuče tako da istakne sebe makar malo više nego garderobu.
* Poziv kojeg kreatora da budete specijalni gost na reviji nikada ne biste odbili?
- Stele Makartni.
* Postoji li neko mesto na mapi sveta gde biste sutra otputovali i ostali duže?
- Ibica. Prelepo ostrvo, sa zanimljivim ljudima slobodnog ponašanja, bez novčane hijerarhije u odnosima i provodu, sa izvrsnom hranom i prelepim starim gradom. Moja prijateljica tamo živi i svaki put joj kažem koliko joj zavidim.
* Kojim rečima strancima reklamirate Beograd?
- Reke, tulumi po noćnim klubovima, organska hrana, lepi ljudi, srdačnost i toplina u mentalitetu.

PARIZ ZA DUŠU
* MNOGO putujete. U koji grad se često vraćate?

- Godinama sam "navučena" na Pariz. Prvo je to bilo zbog samog grada i svojevrsne psihoterapije koju mi je svojom energijom pružao već pri prvoj šetnji. Danas je to više zbog divnih prijatelja koji mi uvek kada dođem prirede specijalne trenutke na "francuski", samo njima svojstven način, pa kući stignem potpuno okrepljene duše i uma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)