NOVOSTI NA CRNOGORSKOJ OBALI: Srbi neće da odustanu od odmora

Š. M. - V. V.

sreda, 16. 09. 2020. u 08:05

НОВОСТИ НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Foto. V. N.

REPORTERI "Novosti" na jednoj od najpopularnijih plaža na Crnogorskom primorju Jazu zatekli su veliki broj turista iz Srbije.

Njih su nove mere Kriznog štaba zatekle na godišnjem odmoru. Većina njih ne želi da svoje letovanje prekida zbog donetih mera, a ima i onih koji će na vreme put Srbije.

- Plan je bio da ostanemo do petka u Crnoj Gori, tako da nas nove mere neće zahvatiti - kaže za naš list Nikola Zečević (37). - Svake godine porodično letujemo na Crnogorskom primorju, a ove nismo očekivali da ćemo doći. Ipak, lepo vreme i uvođenje ELISA serološkog testa su nas "naterali" da dođemo na nedelju dana. Sigurnije je da se vratimo pre uvođenja drastičnijih mera, tako da ćemo u petak pre šest biti u Srbiji.

Beograđanin Zoran Đorđević (51) i pored uvođenja novih mera od Kriznog štaba, planira da do nedelje ostane u Budvi.

- Došao sam za vikend avionom sa porodicom i kumom i planiram da ostanem do kraja aranžmana - priča Đorđević. - Ne isplati nam se ići ranije za Beograd i prekidati odmor zbog novonastale situacije. Uplašeni jesmo, čim dođem, javićemo se najbližoj kovid-ambulanti i lekarima kako bismo preuzeli sve mere predostrožnosti. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu.

Foto. V. N.

I dok je većina turista u Crnoj Gori svoj septembarski odmor planirala do kraja nedelje ili duže, Jovan M. u Srbiju kreće sutra ujutru.

- Još sam pre 15 dana, kada sam krenuo na more, rezervisao povratnu kartu za 17. septembar - kaže on. - Možda se sa merama moglo sačekati još malo, jer je veliki broj naših ljudi trenutno na primorju. Bar do kraja vikenda, pa tek onda uvesti svakodnevne provere i javljanje u kovid-ambulante.

GOSTI I VATERPOLISTI

- Trenutno kod nas boravi 70 gostiju iz Srbije. To su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i deo gostiju koji su tu zbog snimanja filma. Tu su zbog poslovnih obaveza i na njih, kažu, ta odluka ne utiče. Manji broj individualnih gostiju odlučio je da ispoštuje preporuke - kazao je Jovan Mićunović iz hotela "Lajthaus".

Različita su iskustva i reagovanja hercegnovskih hotelijera nakon odluke Vlade Srbije i poziva upućenog državljanima te zemlje da se vrate sa letovanja zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

U Meljinama, u menadžmentu kompleksa "Lazure" kažu da imaju dobru posetu, a zasad nema najava za skraćenje boravka ili otkazivanje rezervacija gostiju iz Srbije. Menadžer Marin Radojević informiše da je popunjenost kapaciteta preko 80 odsto, a najviše je gostiju iz Belorusije, Ukrajine i Srbije.

Foto. V. N.

Ovde su, kaže Radojević, i dolazne rezervacije iz Srbije za naredni period ostale aktivne, pa je ipak, u zavisnosti od mogućih novih mera, očekivan manji pad rezervacija ili skraćenja boravka u hotelu.

Gosti iz Srbije smešteni u hotelu ACD, takođe u Meljinama, ostaju, kažu, na letovanju kako su i planirali.

Iz Igala, iz hotela "Lajthaus", otišao je jedan broj individualnih gostiju, a drugi su najavili da odlaze do petka, kaže direktor marketinga Jovan Mićunović. I u ovom hotelu ima onih na koje neće uticati odluka Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)