DRAKČE U 93. POBEDIO KORONU: Vranjanac Predrag Stojković jači od virusa

J. S.

13. 08. 2020. u 10:44

Vranjanac Predrag Stojković Drakče (93) otpušten je iz kovid-bolnice koja se nalazi u zgradi stare Hirurgije nakon dvonedeljne hospitalizacije. On je najstariji pacijent iz ovog kraja koji je pobedio koronu.

ДРАКЧЕ У 93. ПОБЕДИО КОРОНУ: Врањанац Предраг Стојковић јачи од вируса

Deda Predrag sa unukom Marijom / Foto J. S.

Njegova unuka Marija Krstić kaže da su svi srećni što je deka uspeo da pobedi bolest, koja je kod njega dala blažu kliničku sliku, ali su njegove godine brinule lekare.

- On se prvi put 17. jula javio na pregled u kovid-ambulantu. Osim malasaksalosti i "senke" koja se videla na snimku pluća, nije imao druge simptome. Lečio se kod kuće desetak dana, ali je malaksalost postala sve veća i deki je pozlilo jedne večeri pa je hospitalizovan - kaže Marija za "Novosti".

Njegova volja za životom bila je jača od svake bolesti.

- Kod njega se zna red, kad se jede, kad se šeta, kad se odmara. Deka je veoma pedantan i nikada nije bio bolestan - kaže Marija.

Predrag Stojković kaže da ne zna kada se zarazio.

- Sve je prošlo, virus kao virus, ali ljudi moraju da se paze. Doktori koji su brinuli o meni i drugima u kovid-bolnicama su pravi junaci i zbog njih svi treba da se pridržavamo mera - kaže Predrag Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...