STARTUJE TREĆA TEMATSKA NEDELJA: Građevinari putuju u Dubai

V. N.

27. 10. 2021. u 16:55

NEDELjA „Urbanog i ruralnog razvoja“ na Svetskoj izložbi počinje u nedelju 31. oktobra i traje do 6. novembra.

СТАРТУЈЕ ТРЕЋА ТЕМАТСКА НЕДЕЉА: Грађевинари путују у Дубаи

Foto Privatna arhiva

Prvu privrednu delegaciju čine 84 kompanije i 178 privrednika, predstavnika instituta i organizacija.

„Najveći deo delegacije čine građevinske kompanije koje se bave izvođenjem i projektovanjem, planiranjem i praćenjem građevinskih radova, održavanjem objekata... Ne treba izostaviti IT firme koje se bave ’pametnim’ sistemima, kompanije sa inovativnim proizvodima, otpadom, predstavnike drvne industrije…“, navodi Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju PKS.

Foto Privatna arhiva

Poručuje da je Ekspo dobra prilika da se kompanije sretnu sa predstavnicima drugih tržišta i potencijalnim poslovnim partnerima, dogovore eventualnu poslovnu saradnju i predstave svoje kompanije na trenutno najvećem poslovnom događaju na svetu.

Privredna komora Srbije kreirala je posebnu stranicu expo2020.pks.rs na kojoj se mogu pronaći sve informacije i prezentacije domaćih preduzeća koja učestvuju na Ekspou po tematskim nedeljama.

Tokom treće tematske nedelje Razvojna agencija Srbije organizuje prvu u nizu investicionih konferencija, koja će se održati 1. novembra. Kako je nedelja posvećena temi „Urban&Rural Development“, fokus investicione konferencije biće na predstavljanju investicionih potencijala građevinskog sektora u Srbiji, budući da je reč o sektoru koji ima značajan udeo u BDP-u Srbije i poslednjih godina je u ekspanziji.

Foto Privatna arhiva

REKLI STE

Nije Ekspo Dubai samo za velike.

Ekspo Dubai je za sve.
Dođite, mi ćemo vam pomoći da napravite posao.
Marko Čadež,
predsednik Privredne komore Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)