ČADEŽ: Spief je idealno mesto za strateške dogovore - Srpska privreda na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

V.N.

01. 06. 2021. u 19:10

PREDSTAVNICI privrede Srbije učestvovaće na 24. međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) koji se održava od 2. do 5. juna.

ЧАДЕЖ: Спиеф je идеално место за стратешке договоре - Српска привреда на економском форуму у Санкт Петербургу

Foto Arhiva

U fokusu ovoga velikog međunarodnog skupa, koji će okupiti predstavnike privrede i politike sa svih kontinenata, biće globalna i ruska ekonomija u postkovid svetu, sinergija, socijalna pitanja i tehnološki razvoj.

“SPIEF je idealna poslovna platforma za finalizaciju strateških dogovora u sektorima koji su značajni za bilateralnu privrednu saradnju Srbije i Rusije, kao što su energetika, logistika i saobraćaj, građevinarstvo, poljoprivreda, industrija, medicina i farmacija, inovacije i nove tehnologije“, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

PKS partner u organizaciji

UČEŠĆE Srbije na ovom prestižnom događaju, na kojem smo učestvovali 2017/18, posebno je značajno u izmenjenim uslovima post kovid trgovine i oporavka međunarodne privrede, i stupanja na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske ekonomske zajednice (EAEZ).

Peterburški međunarodni ekonomski forum jedinstven je događaj u svetu poslovanja i ekonomije. Održava se od 1997. godine, a od 2006. pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije. Tokom skoro dve i po decenije, Forum je postao vodeća globalna platforma za međunarodnu poslovnu zajednicu, mesto susreta i razgovora  o ključnim ekonomskim pitanjima i izazovima sa kojima se suočavaju Rusija, tržišta u razvoju, i svet u celini.

Štand Srbije na sajmu u Sankt Peterburgu, Foto Arhiva

SPIEF-u je 2019. prisustvovalo više od 19.000 posetilaca iz 145 zemalja. Među učesnicima foruma u Sankt Peterburgu bili su predstavnici vlada i drugi zvaničnici iz 110 zemalja, kao i članovi poslovne zajednice koji predstavljaju više od 3.500 ruskih i međunarodnih kompanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)