VOLAS STIŽE U SRBIJU: Najavljena prva poseta ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva našoj zemlji

Novosti online

18. 05. 2021. u 15:08

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas, u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske koje se održavaju u Beogradu, sa direktorom za evroatlantsku bezbednost u Ministarstvu odbrane UK Dejvidom Hogan-Hernom.

ВОЛАС СТИЖЕ У СРБИЈУ: Најављена прва посета министра одбране Уједињеног Краљевства нашој земљи

Foto: Ministarstvo odbrane

Britanska strana je ovom prilikom potvrdila svoju odluku o daljem učešću u KFOR na Kosovu i Metohiji do 2023. godine i povećanju brojnog stanja svog kontingenta.

Sagovornici su, takođe, istakli i značaj unapređenja vojnoekonomske saradnje, a dve strane su se saglasile i o potrebi jačanja dijaloga na visokom nivou.

Kako je na sastanku istaknuto, Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Republici Srbiji tokom ove godine.

Stefanović i Hogan-Hern osvrnuli su se na predstojeću multinacionalnu vežbu „Platinasti vuk“ koja će se u junu održati u Republici Srbiji i na kojoj će učestvovati oko 70 pripadnika Oružanih snaga Velike Britanije, a britanska strana najavila je da će danu visokih zvanica tokom pomenute vežbe prisustvovati i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)