ŠTA SE KRIJE IZA MILOVOG NAPADA NA VUČIĆA? Ministar Popović otvoreno o Đukanovićevim optužbama

Tanjug

21. 04. 2021. u 19:41

PREDSEDNIK Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da crnogroski predsednik Milo Đukanović ponovo lažno optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vodi velikosrpsku politiku, jer, kako kaže, ne može da podnese da je Srbija sada lider regiona.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА МИЛОВОГ НАПАДА НА ВУЧИЋА? Министар Поповић отворено о Ђукановићевим оптужбама

Foto Promo

Popović je ocenio da Đukanović vređa srpskog predsednika misleći da će se tako dodvoriti zemljama koje su godinama tolerisale "njegovu tiraniju", jer je činio sve da Crnu Goru odvoji od Srbije.

On je ukazao da je Đukanović "zabio nož u leđa" Srbiji priznanjem tzv. Kosova, napadao SPC, proterivao iz udžbenika ćirilicu i srpske pisce, hapsio sveštenike, sprečavao zapošljavanje Srba u javnim institucijama.

- Đukanović ne može da podnese da je Srbija sada lider regiona u borbi protiv pandemije, u vakcinaciji, obnovi zdravstva, ekonomskom rastu, novim investicijama i podršci privredi i građanima - smatra Popović, saopšteno je iz SNP.

On je ocenio i da Đukanović ne vidi da je prošao rok trajanja njegove vladavine i da nikoga u međunarodnoj zajednici ne interesuju njegove poruke.

- Ono zbog čega su ga držali na vlasti i slobodi, on im je obavio. Jedino za šta će im sada biti potreban jeste da se na njegovom primeru dokaže funkcionisanje pravne države i da niko nije iznad zakona - navodi Popović.

Dodaje da niko više u Crnoj Gori ne želi Đukanovićevu politku podela, mržnje, ekonomskog urušavanja, korupcije i kriminala.

- Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić vode mudru i opreznu, ali doslednu i nepokolebljivu politiku zaštite interesa Srbije i srpskog naroda u regionu - istakao je Popović navodeći da Srbija snažno podržava svoju braću u Crnoj Gori i čvrsto brani Republiku Srpsku, pomažući joj više nego ikada.

On poručuje da niko, pa ni Ðukanović, ne može da srpskom državnom rukovodstvu oduzme legitimno pravo da jača Srbiju i štiti Srbe ma gde oni živeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života