VUČIĆ 26. APRILA U BRISELU: Predsednik Srbije iduće nedelje u radnoj poseti EU

Tanjug

21. 04. 2021. u 14:17 >> 14:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boraviće 26. aprila u radnoj poseti EU.

ВУЧИЋ 26. АПРИЛА У БРИСЕЛУ: Председник Србије идуће недеље у радној посети ЕУ

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Cilj posete i razgovora Aleksandra Vučića i najviših zavaničnika EU biće ubrzanje evrointegracija Srbije.

Predsednik Srbije u Brisel dolazi na poziv šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja, koji će tim povodom organizovati radni ručak za najvišu delegaciju iz Beograda.

Prethodno će se predsednik Vučić sastanak sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, a planiran je i sastanak sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Izvori Tanjuga u Briselu navode da je na agendi razgovora primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

U okviru pripreme posete predsednika Srbije u Briselu, ambasadorka Srbije pri EU, Ana Hrustanović, sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beogrda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sastanak sa Lajčkom je takođe na agedni briselske posete predsednika Vučića, gde bi trebalo da bude reči o nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU.

Iz EU pozivaju Prištinu da se što pre vrati za pregovarački sto, pri čemu se insitira na ”kontinuitetu dijaloga” i napominje da promena vlasti u Prištini neće uticati na već postojeći radni okvir procesa pregovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist