UPOZORENJE NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI: Tzv. Kosovo preti ujedinjenjem sa Albanijom

Novosti online

13. 04. 2021. u 17:24

ŠEF srpske diplomatije Nikola Selaković upozorio je da albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji uporno prete ujedinjenjem tzv. Kosova i Albanije.

УПОЗОРЕЊЕ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Тзв. Косово прети уједињењем са Албанијом

Foto: Printskrin

Ministsar spoljnih poslova Srbije je rekao da je "premijer" lažne države Aljbin Kurti više puta pretio tim ujedinjenjem i da je član njegove stranke javno izjavio prošlog vikenda da će se tzv. Kosovo i Albanija ujediniti.

Selaković je upozorio da su takve ideje direktna pretnja za mir i stabilnost.

Podsećamo, sednica je prethodno prekinuta nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Miki Zg

13.04.2021. 18:00

Kurti premijer lažne države Kosovo prijeti ujedinjenjem s Albanijom .Zapad šuti i podstiče ga ,što očekivati od države Srbije nego da zaštiti suverenitet i teritorijani integritet zemlje !

Nikola

13.04.2021. 19:17

A zašto vi gospodine ministre niste rekli da ukoliko dođe do toga Srbija na osnovu prekršene rezolucije 1244 ulazi sa VS na KiM-ju? Nije šiptar sam u tome,amerika nemačka i v.britanija stoje iza tih pretnji. Imaće nato opet rat sa Srbijom jer ako ruše 1244 onda je mirovni sporazum prošlost!

mile

17.04.2021. 01:02

Са Николом се потпуно слажем.Прекршен је 1244 и са тим кршењем иамо и ми право ући, и то муњевито на Косово.Да се запад запита штаје то,и остане у чуду.