PALMA: U Srbiji postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost (FOTO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 11:14

DELEGACIJA na čijem je celu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupstine grada Jagodine Dragan Markovic Palma, danas je u Hurgadi, glavnom gradu regije Crveno more u Egiptu imala prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija. Markovic je svog domaćina upoznao sa 130 - članom medicinsko - političkom delegacijom, koja ovih dana boravi u Egiptu.

ПАЛМА: У Србији постоји економска сигурност, политичка стабилност и здравствена безбедност (ФОТО)

Foto: Novosti

- U našoj delegaciji koja boravi u Egiptu je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 - rekao je Marković i dodao da je do sada u Srbiji vakcinisano 2. 900.000 građana prvom dozom, a 1. 200.000 je revakcinisano.

- U Srbiji u poslednjih 8 godina postoji ekonomska sigurnost, politicka stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore - istakao je Dragan Marković Palma koji je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Novosti

 

- Srbija takvog predsednika kao sto je Vučić nije imala poslednjih 50 godina, da uživa takvu popularnost kod ogromne većine građana Srbije. Mi želimo da ovakvim posetama još više jačamo ekonomsku, zdravstvenu, turističku i kulturnu saradnju.

Pored lekara u našoj delegaciji je i narodna poslanica SNS Jadranka Jovanović, operska diva svetskog glasa - kazao je predsednik Jedinstvene Srbjje, koji je rekao da su se danas sastali Palma "Tito" i Amr "Naser" podsetivši da su  Tito i Naser kada su išli u posete vodili po hiljadu ljudi sa sobom. Marković je generalu Amr Hanfiju i svim muslimanima u Egiptu i celom svetu čestitao Ramazan.

Foto: Novosti

 


HANAFI: ZAINTERESOVANI SMO ZA ŽITARICE, KUKURUZ, VOĆE I MESO IZ SRBIJE


General Amr Hanafi je rekao da je regija Šarm El Šeika zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

- Ja ću uskoro na Vaš poziv doći u Srbiju sa delegacijom privrednika. Mi smo zainteresovani za uvoz žitarica, kukuruza, voća i mesa iz Srbije - rekao je Hanafi i saopštio da će regija Crveno more uskoro vakcinisati sve zaposlene u hotelima i sve turističke radnike.

U srpskoj delegaciji na današnjem sastanku bili su i potpredsednica Skupštine Srbije Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije i njen partijski kolega i narodni poslanik Života Starčević, ispred delegacije lekara, poznati jagodinski hirurg dr Valentin Mihajlov i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri