O PROCESU POVRATKA I PROBLEMIMA KOJI GA PRATE: Ministar za povratak i zajednice Goran Rakić sa predstavnicima UNHCR-a, UN-a i IOM-a

D.Z.

12. 04. 2021. u 19:42

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas sa predstavnicima misija UNHCR, UN i Međunarodne organizacije za migracije na (tzv.) Kosovu, Erolom Ardukom, Urlikom Ričardson i Anom Rostocki sa kojima je razgovarao na temu povratka i problema koji ga prate.

О ПРОЦЕСУ ПОВРАТКА И ПРОБЛЕМИМА КОЈИ ГА ПРАТЕ: Министар за повратак и заједнице Горан Ракић са представницима УНХЦР-а, УН-а и ИОМ-а

Foto: D.Z.

Rakić je od predstavnika međunaorndih misija tokom razgovora zatražio podršku u kako je istakao, procesu koji se vodi dugi niz godina, koji nije ni malo lak i koji je prethodnih godina u stagnaciji.

- Zajednički moramo da radimo kako bi nepovoljne uslove koje danas imamo prevazišli i stvorili povoljniju klimu za raseljene koji na Kosovu žele da se vrate. Za tako nešto nam je neophodna podrška i zalaganje svih vas - kazao je ministar Rakić tokom sastanka ističući neophodnost značajnijih rezultata u procesu povratka. On se zahvalio UNHCR-u, UN i Međunarodnoj organizaciji za migracije na pomoći koju pružaju već dugi niz godina i na konstruktivnoj saradnji sa ministarstvom koje vodi. Iskoristio je priliku da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju Srbi kada su u pitanju incidenti koji se dešavaju i tokom sastanka istakao da su incidenti veoma loša poruka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)