VUČIĆ NAKON SASTANKA SA "NIDEK": Ovo je jedan od projekata koji suštinski menja našu zemlju

Novosti online

09. 04. 2021. u 13:00 >> 13:44

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao sa delegacijom japanske grupacije NIDEC Corporation, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА НИДЕК: Ово је један од пројеката који суштински мења нашу земљу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon sastanka razmenjen je Okvirni sporazum između Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i japanske grupacije NIDEC Corporation, koja planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila u Srbiji.

Obraćanje uživo pratite na priloženom video snimku:

Predsedni Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se japanskim prijateljima i svima koji su radili da ova kompanija dođe u Srbiju.

- Hvala svima koji ste vredno radili, posebno japanskim prijateljima. Ovo je za neke usputni događaj, a za nas nešto na čemu smo radili godinama. Ovo je jedan od projekata koji suštinski menja našu zemlju. Imamo dva cilja: da pobedimo pandemiju i da imamo što veći rast. Da bismo to postigli, treba nam što više direktnih investicija, posebno stranih - kaže Vučić.

Nidek će, kako kaže, otvoriti i RND centar.

- Ovo je, dakle, tek početak ulaganja ove kompanije, možda samo 10 odsto od svega. Ipak, njen dolazak govori da smo dobra zemlja za investicije - kaže predsednik.

Ističe da je ovo 7. fabrika koja se otvara u Novom Sadu, a uz Kontinental je "šlag na torti".

- Ne mogu da zaboravim i fabriku čokolade, i ona je slatka, ali će ova kompanije doneti mnogo veći profit gradu i pomoći će daljem razvoju infrastrukture. Mi ćemo pokušati, iako je teško da prestignemo mediteranske zemlje, bićemo u prve 3-4 zemlje po stopi rasta. Nezvanično smo u prva 3 meseca ove godine nadmašili smo svoja očekivanja i imamo rekordan nivo stranih direktnih investicija - kaže predsednik.

Vučić je rekao da će država dati sve od sebe da se osećaju kao kod svoje kuće, da ostanu što duže i da uspešno rade.

- Ovo je veliki dan za našu zemlju, poseban. Ovo Novom Sadu donosi ogromnu šansu u budućnosti - kaže Vučić.

Vučević: Iz Japana stižu super vesti

- Sa dalekog istoka kao sto se sunca rađa, iz Japana stižu super vesti - rekao je na početku obraćanja Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je zahvalio predsedniku Vučiću i Nidek korporaciji na saradnji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Sa delegacijom japanske grupacije NIDEC Corporation koja planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila u Srbiji. Važan dan za našu Srbiju - rekao je predsednik.

Obraćanje ambasadora Japana

Ambasador je istako da je imao visoka očekivanja od Srbije, što se i ostvarilo, ne samo zbog investicija, već i zbog prijateljstva, saradnje, ali i znanja koja se razmenjuju.

- Kao što je predsednik korporacije istakao, ovo će biti velika investicija u koju će se mnogo uložiti i koja će voditi računa o svim normama i uslovima koji se moraju ispuniti - rekao je ambasador.

- Iskreno se nadam da ćemo uspeti, i da će ovo biti dobar posao u Srbiji - rekao je ambasador Japana u Srbiji.

- Najuspešnija ulaganja u Srbiji, od strane Japana, neverovatno se brzo uvećavaju i očekuje se da će biti dobra poslovna praksa da još više investicija dolaze u Srbiju, i kada je reč o Novom Sadu, i nauci, i privrednih investicija, i svih novih poslova.

Ambasador Japana u Srbiji istakao je još jednom zahvalnost i čestitke Japanu, Srbiji i gradu Novom Sadu i svim ljudima koji su bili uključeni u ovo, kako bi se ova investicija usvojila i ostvarila. 

Obraćanje predsednika korporacije Nidek Ðun Sekijem

Zahvalan sam na ovoj prilici i saradnji, istakao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem.

- Mi imamo negde oko 14.000 zaposlenih u našoj korporaciji i zato mi je veliko zadovoljstvo što mogu da se pohvalim i pokretanjem našeg posla i u Srbiji - rekao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem i dodaje da je u današnje vreme još teže utvrditi posao, ali mi imamo dugoročne planove i zato smo se i odlučili da razvijemo naš centar i u Srbiji.

- Što se tiče budućih projekata, mi imamo ćemo proširiti našu proizvodnju. Do pre 20 godina dosta kompanija dolazila je u Kinu, u Šangaju, od siromašnog polja, postali su veoma bogato nasilje. Mi smo želeli da budemo partneri sa njima, a sada smo velika kompanija koja i dan danas raste, i nadam se da će se i ovde dogoditi isto. Početak izgradnje nove fabrike u Novom Sadu je prvi korak u tome, planiramo da uložimo milion evra u naš razvoj, a taj novac biće investiran u Srbiji - rekao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem i dodaje da je u planu da se napravi najekonomičniju i najefikasniju fabriku i kada je ekologija u pitanju.

- U mom razgovoru sa predsednikom Vučićem, gradonačelnikom Novog Sada i članovima Vlade videli smo da imamo iste ciljeve, ista ulaganja i svi verujemo da naši dobri i prijateljski odnosi mogu dalje da nastave svoj razvoj i ulaganja zahvaljujući ovoj inicijativi i zato smo dobili veliku podršku srpskih čelnika.

Predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem dodaje da je zahvalan i da se nada da će doprineti razvoju Srbije ovim projektom.

Za kraj predsednik korporacije zahvalio se svima na podršci te je poželeo srećan i uspešan rad.

4 reči predsednika Vučića pre sastanka

- Važan dan za Srbiju! - napisao je predsednik pre sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (23)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima