VUČIĆ UŽASNUT: Predsednik upozorio da postoji pokušaj sprečavanja demokratije u Srbiji

Tanjug

07. 04. 2021. u 11:59

ВУЧИЋ УЖАСНУТ: Председник упозорио да постоји покушај спречавања демократије у Србији

D.Milovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je užasnut pokušajem sprečavanja napretka demokratije u Srbiji, uz pitanje zašto se kao problem apostrofira to ako aktivisti stranaka žele da razgovaraju sa građanima u kampanji od vrata od vrata.

On je time odgovorio na konstataciju novinara da je pravni tim organizacije “Ne davimo Beograd” otkrio ko je stajao iza kol centara, odnosno poziva koji su građani dobijali tokom izbora 2020. i pitanje zašto su oni sada protiv kampanje od vrata do vrata.

- Zašto ne smem da razgovaram sa građanima, ako sam pristojan, učtiv? Sećam se Tadićeve kampanje na Vračaru, da je zvonio na vrata ljudima… Šta je problem ako neko kaže da je iz neke stranke, da bi želeo da razgovara, a svako može da odbije - rekao je Vučić.

Kako kaže, to se radi u svim zemljama sveta.

- Iza toga se krije pokušaj da zabrane komunikaciju sa građanima, i da ona bude organičena samo na njihove objave, pošto sebe vole najviše na svetu… A, da ne čuju nikad nekog drugog. Znaju i da nemaju partijsku infrastrukturu i aktiviste koji bi da se angažuju na terenu, pa bi da ograniče one koji hoće nešto da rade - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Luka

07.04.2021. 12:23

Presedniće samo nastavi i realiziraj sve što si zamislio,jer se u praksi pokazuje da su vam ideje od najveće koristi za Srbiju.Pusti i domaće i strane polizikante neka udaraju u gusle,a ti sviraj srpsku violinu.

Slobodan Djukic

07.04.2021. 13:02

Bio kod cerke u Americi pred predhodne izbore za Predsednika.Zvone dvoje sa bedzevima Hilari Klinton,donose propagadni materijal i pitaju za koga cu glasati.Valjda je to demokratija.

Ivana

07.04.2021. 22:31

Moguće predsedniče jer sve informacije prođu kroz INFOBIRO a te informacije se operu i šalju kao lažne vesti, aonda Đilas kao lažnu vest šalje EU., zato imamo iscenzurisane izveštaje, i ništa nije kako treba. Dragan Đilas je lažov.