VULIN: Mladi treba da se prijave na profesionalnu obuku

Tanjug

02. 04. 2021. u 16:12

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas sve koji žele da profesionalnu karijeru ostvare u policiji i tako budu na usluzi svojoj zajednici i zemlji, da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je nedavno raspisan.

ВУЛИН: Млади треба да се пријаве на професионалну обуку

Foto N. Skenderija

Obilazeći polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Kamenici, Vulin je ukazao da je da će jedan broj polaznika, koji prođu konkurs i završe obuku, obavljati posao pozornika, saopšteno je iz MUP-a.

Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih ljudi na konkurs upravo za pozornike.

-Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica-, istakao je ministar.

Ministar je polaznicima 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku poručio da je policijski posao životna misija brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

-Ovi momci i devojke su garant da ćemo biti sigurni i bezbedni, stabilni. Ministarstvo unutrašnjih poslova je ponosno što ima još jednu generaciju mladih ljudi, koji će brinuti o svakom od nas, o bezbednosti svakog građanina naše zemlje-, poručio je ministar iz Sremske Kamenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta 2021. godine, raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Konkursom su predviđena radna mesta - policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo