MOĆNA SRPSKA ARMIJA: Vučić i kineski ministar odbrane prisustvovali prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2021. u 11:01 >> 11:44

ODRŽAN je prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni "Dedinje"..

МОЋНА СРПСКА АРМИЈА: Вучић и кинески министар одбране присуствовали приказу способности дела јединица Војске Србије (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Prikazu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Narodne Republike Kine Veij Fenghe.

Prethodno su predsednik Srbije i kineski mininstar odbrane imali sastanak.

Prvo su pripadnici Garde Vojske Srbije prikazali sposobnosti za izvršenje počasne artiljerijske paljbe, a zatim je usledio eskort vozila starije generacije.

Foto: Tanjug

Među njima je i motorno vozilo Mercedes "Pulman 600", koji je u upotrebu uvršten 1965.godine, od kada se u njemu u većem broju zvaničnih pojavljivanja vozio predsednik SFRJ, a danas se čuva u Gardi VS.

Zatim su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije izveli prikaz borilačkih veština, a zatim i tehnike veranja u urbanoj sredini.

Usledio je prikaz protivterorističke borbe u urbanoj sredini.

Svoje sposobnosti predstavio je odred Vojne policije i "Kobre" - rad i postupci protiv terorista u dejstvu na oteto vozilo.

Usledio je zatim prikaz egzercira orkestra Garde, te prikaz dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava.

Ovom dodgađaju prisustvovali su i inistar odbrane Nenad Stefanović, ambasadorka Kine Čen BO i predstavnici brojne vojne delegacije Kine.

Ministar Stefanović i general Vei Fenghe položili vence

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i državni savetnik i ministar nacionalne odbrane Narodne Republike Kine general Vei Fenghe položili su danas vence na spomen-obeležje ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, bombardovane 1999. godine za vreme NATO agresije.

Tom prilikom, minutom ćutanja odata je počast žrtvama. 

Tokom NATO bombardovanja, 7. maja 1999. godine ambasada je pogođena sa tri projektila. Poginuli su dopisnici lista "Guangming žibao" Sin Sing i Đi Đing i novinar agencije "Sinhua" Šao Junhuan, a 20 osoba je povređeno.

Polaganju venaca i odavanju pošte ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)