ĐILAS PLAČE U AMBASADAMA: Predsednik o aferi "Tajni računi"

V. M.

26. 03. 2021. u 05:50

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić ponovio je juče da Dragan Đilas ima račune u inostranstvu.

ЂИЛАС ПЛАЧЕ  У АМБАСАДАМА: Председник о афери Тајни рачуни

Foto Tanjug

Da li u vezi sa tim računima ima krivičnog dela, odnosno da li je utajen porez na kapitalnu dobit, dividendu i prenos apsolutnih prava, utvrdiće nadležni organi, poručio je šef države.

Vučić je tako odgovorio novinaru televizije N1, koji ga je pitao zašto je preuzeo ulogu državnog tužioca u slučaju optužbi na račun lidera Stranke slobode i pravde i "da li je u redu presuđivati u javnosti, a da nema presude niti optužnice":

- U načinu na koji ste postavili pitanje vidi se sve licemerje medija Đilasa i Šolaka.

Nisam tužilac, ali imam svoj mozak. A vi ste sebi dali za pravo da budete tužioci i branioci i da imate pravo na sve. Ja sam navodno bio ubica Olivera Ivanovića, danas sam i Cvijana... Lupetaju svašta moji politički protivnici.

PAPAZJANIJA TAJKUNA

VUČIĆ je govorio i o zahtevu da se javno objave snimci njegovih prisluškivanih razgovora:

- Kada bi se to dogodilo, to više ne bi ličilo na državu, već na papazjaniju dvojice tajkuna.

Ministar Aleksandar Vulin ranije je saopštio da su pojedinci u MUP organizovali mrežu za nelegalno prisluškivanje predsednika i da su tako zabeležili više od 2.000 razgovora.

Predsednik je rekao da već dve godine isti mediji koji mu sada postavljaju ovakva pitanja sude njemu, optužuju ga i imaju unapred izrečenu presudu.

- Kada je reč o Đilasu, on je, dok je bio na vlasti, ukrao mnogo para i to piše u APR, na osnovu podataka koje je sam Đilas prijavljivao o prihodima od skoro 700 miliona evra.

Zamislite da ja prijavim tolike prihode.

Vučić tvrdi da su pojedini mediji angažovali "kriminalce i ubice" da bi im rekli nešto kompromitujuće o njemu:

- I još da nam držite pridike ko kome presuđuje. To je najgore licemerje i dvolično ponašanje. Pođite prvo od sebe.

Na pitanje novinara da komentariše Đilasovu izjavu da godinama pokušavaju da naprave lopova od njega i da ga ne bi čudilo da ga privedu, predsednik je odgovorio:

- Već je počeo da plače i da kuka nad svojom sudbinom, zove po ambasadama. Pustite me tih priča. O tome odlučuju nadležni organi i neću dalje o tome da pričam.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (23)

star

26.03.2021. 09:56

Neće pomoći nikakvo zapomaganje Đilasa po pojedinim stranim ambasadama u Srbiji, ako se pokažu validnim dokazima što su pronašli novinari Velernjih Novosti, može slobodno da pakuje sredstva za ličnu higijenu, jer mu ne gine dugogodišnji zatvor.

star

26.03.2021. 09:59

Nema ni jednograzloga da se Vučić bavi malverzacijama u režiji Đilasa, sve je sada u rukama nadležnih organa da dokažu sva istraživanja novinara Večernjih Novosti, koji su priložili dokazni materijal o nekim muljažama tajkuna Đilasa.

Marijac

26.03.2021. 18:04

Racuni su izgleda mnogobrojni jer su i milioni isto tako brojni. Od obicnih gradjana se ocekuje da se svaki dinar duga izmiri ili se salju izvrsitelji a eto kako bivsa vlast utaji porez i prodje nekaznjeno, ali pravda je samo spora ne i slepa.