S PRAVOM SMO GA KRITIKOVALI: Kurti o vašingtonskom sporazumu

Tanjug

23. 03. 2021. u 23:28

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je prošlogodišnji sastanak u Beloj kući "švedskim stolom", ocenivši da su se Beograd i Priština potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma udaljili od američke administracije, prenosi Koha ditore.

С ПРАВОМ СМО ГА КРИТИКОВАЛИ: Курти о вашингтонском споразуму

Vučić, Tramp i Hoti

Kurti tvrdi da su pojedine tačke iz Vašingtonskog sporazuma u suprotnosti sa kosovskim ustavom, prenosi Kosovo onlajn.

- Verujem da smo ga sa pravom kritikovali kao 'švedski sto', sa koga nam je verovatno namenjeno da dobijemo dve do tri stvari kojima bismo se zadovoljili. Imamo novu administraciju u SAD. Ne mislim da bi trebalo sada da se bavimo time da li ona sve ili delimično odbacuje. Dogovor iz poslednje tačke izgleda najbolje i dobro je zaustaviti se na tome. Što se tiče nekih stvari poput rada na raspodeli resursa, to je u suprotnosti sa Ustavom - rekao je Kurti.

Obraćajući se na debati "Kako nastaviti dijalog", koju je organizovao kosovski Fond za otvoreno društvo, Kurti je rekao da nijedan zvaničnik ne bi trebalo da kaže da se neće obavezati na članstvo u međunarodnim organizacijama.

- Ali tako nešto nije uzeto u obzir, jer se znalo da vlada koja je otišla neće dugo trajati, pa je postojala određena nepažnja prema sadržaju u sporazumu - naveo je Kurti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)