DOKAZI POSTOJE: Navodi Marinike Tepić su samo pokušaj diskreditovanja "Večernjih novosti" i naših novinara (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 22:40

POMOĆNIK glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja "Večernjih novosti" Andrijana Nešić prokomentarisala je neistinite navode Marinike Tepić povodom objavljivanja dokumenata o računima Dragana Đilasa na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

ДОКАЗИ ПОСТОЈЕ: Наводи Маринике Тепић су само покушај дискредитовања Вечерњих новости и наших новинара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ta banka postoji, ta banka ima i svoju adresu, ta banka nije ugašena, znamo svi kao građani koliko često i Marinika Tepić iznosi neke dokaze u javnosti za koje se kasnije ispostavi da oni nisu baš onakvi kakvim ih ona prezentuje, tako da ovo je samo pokušaj da se diskredituju "Večernje novosti" i da se diskredituje naš dug i temeljan rad - rekla je Nešićeva.

Takođe, Nešićeva je navela i koja količina novca je na računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj čiji su potpisnici braća Đilas.

- Ono što ja mogu da kažem, a što piše i u dokumentima koji su vidljivi u našoj novini i našem portalu je da kao potpisnik tih računa na Mauricijusu stoji lično Dragan Đilas, a na računu u Švajcarskoj stoji njegov brat Gojko kao prvi potpisnik, a kao drugi potpisnik lično Dragan Đilas. Što se tiče ukupne cifre na ta dva računa, to je negde oko 6,4 miliona evra - rekla je Nešićeva.

Ona je dodala je ovo samo vrh ledenog brega: 

- Mi trenutno imamo indicije da postoje još četiri računa u Švajcarskoj, radimo istragu na tim računima. Takođe, imamo indicije da postoje računi u još 15 zemalja i naša ekipa radi na tome i o bavestićemo javnost o svemu jer je važno da neko ko je bio na javnoj funkciji, za nekog ko u javnosti već danima priča da nigde nema račun, onda je od javnog značaja da sve to dokažemo i pokažemo - zaključila je Andrijana Nešić.

Podsetimo, "Novosti" su došle do dokumenata koji pokazuju da je Dragan Đilas vlasnik računa na Mauricijusu i u Švajcarskoj. Jedan od potpisnika na računima u Švajcarskoj je i Draganov brat Gojko Đilas. 

Ukupna suma na tim računima je oko 6,4 miliona evra.

- Na računu Dojče banka u ovoj ostrvskoj zemlji, čiji je Đilas formalni holder (vlasnik), krajem prošle godine, nalazilo se tačno 5.741.025 evra!

- Kompanija na koju se vodi račun je "Askanijus" (Ascanius LTD).

Drugi dokument, koji smo objavili, odnosi se na račun u Sosijete ženeral banci u Švajcarskoj, koji se vodi na firmu Multikom open AG. Tu firmu zvanično predstavlja Gojko Đilas, ali su kao potpisnici navedeni i Dragan Đilas i izvesni Šmit Paskal. U decembru prošle godine na kontu je bilo 620.147,20 evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka. Takođe, dalja istraga mogla bi da dovede do šokantnih saznanja da su stotine miliona evra narodnih para izvlačili iz zemlje i da je taj novac završio, kako postoje naznake, na mnogim računima u još najmanje 15 država širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)