RAČUNI U PREKO 15 ZEMALJA SVETA: Siniša Mali pokazao papire koji potvrđuju koliko miliona evra ima Đilas na Mauricijusu (FOTO)

Novosti onlajn

17. 03. 2021. u 19:15

GOSTUJUĆI u specijalnom izdanju "Nacionalnog dnevnika" na TV Pink Siniša Mali, ministar finansija, je zapitao Dragana Đilasa da li ima novac na Mauricijusu i da li je zaista reč o iznosu o kojem su mediji izvestili.

РАЧУНИ У ПРЕКО 15 ЗЕМАЉА СВЕТА: Синиша Мали показао папире који потврђују колико милиона евра има Ђилас на Маурицијусу (ФОТО)

Foto: Printsreen/Pink

- Reč je o velikom iznosu novcu, a postoji na desetine računa u preko 15 zemalja sveta. Ovakvu hobotnicu pravi samo neko ko hoće da nešto sakrije i reč je o ogromnom novcu koji je neko zaradio, oteo dok je bio na vlasti. U to vreme je novac iznesen i stajao je van domašaja naše zemlje - kaže Mali.

Mali je pokazao i papire koji potvrđuju koliko miliona evra Đilas ima na Mauricijusu.

Danima nas, kaže Mali, Đilas ubeđuje da nema račun na Mauricijusu, a sada se pokazalo da ih ima dva i to sa preko 5,7 miliona evra.

- Smeje se u lice svim građanima, a lepo ga je Vučić upozorio da ne ispadne da ipak ima račun i da na njega ima ovlašćenje. Ovo je ogroman problem - izjavio je Mali.

Foto: Printsreen/Pink

Ističe da lider SSP laže, da su papiri i dokumenta tu, a da na drugo svetlo na sve baca odnos sa Draganom Šolakom.

- Godinama unazad slušamo da ne postoji odnos između njih dvojice, a postoji od 2014. godine - kaže Siniša Mali.

Ističe da se radi o interesnoj grupi koja raspolaže ogromnim novcem, koji se krije. Nije čudo, kaže, što žele da sruše Vučića.

Foto: Printsreen/Pink

- Dokazi su tu, papiri su tu, a šta god drugo Đilas rekao, laže - kaže Siniša Mali.

- Jedan od osnovnih indikatora za pranje novca jeste složena struktura, veliki broj računa, ogroman novaca u više zemalja, a sve to ne odgovara poslovnom modelu - kaže ministar finansija.

- Pitanje je da li je Đilas imao ovoliki novac na Mauricijusu i kada - zapitao je Siniša Mali.

Stekli su se svi uslovi da Uprava za sprečavanje pranja novca proveri ovaj slučaj i ovo mora da se razjasni, izjavio je Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranja novca.

Foto: Printsreen/Pink

Radovanović kaže da, pored ovih indikatora, važnu ulogu ima to što se radi o politički eksponiranom licu.

- Ako imamo sumnju u izvršenje krivičnog dela, možemo da privremeno ograničimo raspolaganje sredstvima, a ukoliko se postoji sumnja u izvršenje nekog krivičnog dela, odnosno kriminalne delatnosti, novac se može trajno oduzeti - kaže Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!