ORLIĆ O ĐILASOVIM RAČUNIMA U ŠVAJCARSKOJ I MAURICIJUSU: Ne sme lopovluk da ostane nekažnjen, a naročito kada je reč o narodnom novcu

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:30

VLADIMIR Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je povodom otkrića "Novosti" o računima koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

ОРЛИЋ О ЂИЛАСОВИМ РАЧУНИМА У ШВАЈЦАРСКОЈ И МАУРИЦИЈУСУ: Не сме лоповлук да остане некажњен, а нарочито када је реч о народном новцу

Foto: Arhiva Večernje Novosti

- Dragan Đilas i njegovi poslušnici iz bivšeg režima su na temi računa na Mauricijusu spektakularno raskrinkani kao bezočni lažovi i prevaranti. Danima su ponavljali najobičnije laži o tome da računa nikakvog navodno nema, a sada pred konkretnim dokumentima tajkun Đilas je rešio da se brani - ćutanjem. Automatski je otvoreno i pitanje kršenja zakona u celoj ovoj sramnoj malverzaciji od pokušaja da se zataskaju milioni evra, jer ako nema ništa sporno - ne bi bilo ni razloga da se krije. A oni su se upeli iz petnih žila da taj novac sakriju, što jasno upućuje da tu nisu čista posla - rekao je Orlić.


- Baš kao na detektoru laži: čovek koji nema šta da krije, kome je savest mirna, odgovore ne izbegava. Žuti tajkun je moralno i politički potpuno razoren, posle ovoga ostaće mu samo plaćenici koje lično finansira, kojekakve opskurne Marinike, dokazani lopovi iz bivšeg režima i "novinari" na zeton. A vreme je da se nadležni pozabave i pitanjem odgovornosti pred zakonom. Ne sme lopovluk da ostane nekažnjen, a naročito kada je reč o narodnom novcu. Koliko je sramno uzimati milione evra tokom boravka na političkim funkcijama, zloupotrebljavati položaj i uticaj, pljačkati javne resurse, još više je jadno i bedno skrivati taj novac po belom svetu, izbegavati da opljačkanom narodu bar porez vratiš, a za to vreme besomučno lagati da si "pošten" i lažno napadati druge za ono što ti radiš sve vreme. Razmere ovog besčašća su već sada jezive, a biće da je tek počelo otkrivanje Đilasovih računa na brojnim destinacijama - zaključio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo