VUČIĆ O INTERVJUU SA HADŽIFEJZOVIĆEM: Nije bilo falsifikovanja mojih reči, a uvodnici su njegova stvar

Tanjug

06. 03. 2021. u 12:20

ВУЧИЋ О ИНТЕРВЈУУ СА ХАЏИФЕЈЗОВИЋЕМ: Није било фалсификовања мојих речи, а уводници су његова ствар

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić kaže da mu je u vezi sa intervjuom Fejs TV iz BiH sa novinarom Senadom Hadžifejzovićem, bilo najvažnije da je dobio priliku da odgovori na tvrdnje Hadžifejzovića i to što njegove reči nisu falsifikovane, dodajući da sam voditelj ima pravo da u svojim uvodnicima ili zaključcima iznese svoje mišljenje i stav.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako vidi to što je Hadžifejzović “morao da ima svoj uvod, jer nije mogao da ga nadmudri pitanjima tokom intervjua”.

Taj intervju, inače, emitovan je sinoć na Fejs TV, a snimljen je u ponedeljak, tokom Vučićevog boravka u Sarajevu, povodom donacije vakcina BiH.

“On je bio korektan i pustio je ono što sam govorio, nije bilo falsifikovanja mojih reči, a to me jedino zanima. On, kao novinar, ima pravo da dopisuje i ubacuje sebi šta god hoće, u svojim uvodima i zaključcima”, rekao je Vučć.

Kako kaže, svako ima pravo na svoje mišljenje, i nikad se nije borio protiv drugačijeg mišljenja, već je tražio pravo da odgovori na nečije tvrdnje.

“On mi je to omogućio i ne mogu da kažem ništa loše. Hvala mu na tome, jer poznato je da me napada svaki put, i sada mi je pružio priliku da mu na bar nešto od to odgovorim, a odgovorio sam mu ozbiljnom argumenatcijom”, dodao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da mu je bilo važno da može da se kaže kroz šta su svi prošli, pa i on o svojoj porodici, koja je svu imovinu izgubila u Bugojnu, ali da to nije razlog za mržnju, već da se više radi na pomirenju, što je bila ključna poruka.

Dodao je i da veruje da će duži deo intervjua biti zanimljiv ljudima.

Upitan kako vidi to što je posle intervjua “zavladala histerija” zbog njegovog mišljenja o istarskom vinu Malvazija, Vučić je primetio da nije vest kada se pomogne Hrvatskom narodnom veću, kada oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali jeste to što se njemu lično ne dopada samo jedna sorta vina, a ne sva hrvatska vina.

“Trebalo bi ozbiljno da budem kažnjeni, da nam se zabrani da mislimo, da imamo drugačiji ukus, da naša nepca moraju posebne procedure da prođu, da cenimo dugačiju aromu, jer izgleda ne umemo ili nemamo pravo… A, naročito ako to iznosi predsednik, onda treba jedan ''ad hok'' tribunal da se osnuje”, rekao je Vučić u šali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Slobodan

06.03.2021. 17:31

Moje lično mišljenje je da predsednik Aleksandar Vučić je dobro postupio i podržavam ovakav njegov stav vezan za sve ovo. Svima smeta veliki uspeh naše zemlje koji iz dana u dan postižemo i na razne načine svi pokušavaju da nas sabotiraju. Smatram da dobro vodimo politiku i da naša zemlja ide pravim putem.

Ana

06.03.2021. 19:14

Smesno je ako neko uopste moze da pomisli da isprovocira Aleksandra Vučića,on je lider ,političar koji uvek nosi poruke mira ,dostojanstveno braneci stavove zemlje i nacije.