PANCIR NIKADA NEĆU NOSITI U SRBIJI: Predsednik Vučić otkrio - Nisam siguran da sam bio meta na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji!

tanjug

14. 02. 2021. u 22:19

ПАНЦИР НИКАДА НЕЋУ НОСИТИ У СРБИЈИ: Председник Вучић открио - Нисам сигуран да сам био мета на отварању споменика Стефану Немањи!

Foto: P. Milošević

NIKADA neću nositi pancir na teritoriji Srbije, šta god da bude, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom upozorenja službi da je bio meta na nedavnom otvaranju spomenika Stefanu Nemanji.

- Nisam siguran da sam ja bio meta - rekao je Vučić u Hit tvitu na TV Pink, ali i naveo da je činjenica da se snajper ne koristi za druge osim za onog čijim ubistvom će se naneti veliki gubitak.

Vučić je rekao da su ga ministar unutrašnjih poslova Aleksadar Vulin i šef BIA Bratislav Gašić upozoravali da postoji bezbednosni rizik na otvaranju spomenika Stefani Nemanji i da su brinuli.

- Ne mogu da lažem i kažem e, ja sam bio meta - rekao je Vučić.

Naveo je da ga zanima sigurnost građana, da nema dokaza da je on bio meta, ali da je dovoljno da su imali snajper i da su zaštićeni drugi ljudi.

U emisiji je prikazan, kako je rečeno, snimak Nebojše Jankovića, nekadašnjeg pripadnika 63. padobranske kako nosi snajper u koferu na ulici, a koji je Veljka Belivuka, koji je nedavno uhapšen, obučavao za rukovanje snajperom.

Vučić je rekao da je to drugi snajper, a ne onaj nađen na stadionu.

- Niste dobili snimak tako što je on slučajno uslikali, nego službe i policije. Bio je sve vreme pod prismotrom - rekao je Vučić.

Za snajper sakriven na stadionu rekao je da je pronađen zbog greške jednog od kriminalca koji se "pohvalio".

- Tada je izvršen pretres i snajper je pronađen - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)